Skip to main content

Kåsastul om det avgjørende målet to sekunder før slutt: – Dritdårlig av meg

Stavangers Dan Kissel har nettopp scoret det avgjørende målet to sekunder før slutt. Henrik Fayen-Vestavik (sittende) og Christian Kåsastul (t.h.) depper.

Foto: EVA GROVEN

Frisk Asker hentet inn serielederne Stavanger under tirsdagens kamp – bare for å se poengene glippe i kampens siste sekunder.

FRISK ASKER – STAVANGER 2–3

– Det er utrolig kjipt å slippe inn når det er to sekunder igjen. Vi var så nære ved å ta poeng mot Stavanger for første gang i år, sukker Christian Kåsastul etter kampen.

To sekunder før slutt satte nemlig Dan Kissel inn 3–2 for Stavanger - mot et Frisk-lag som hadde kjempet seg tilbake etter å ha havnet under 0–2. Frisk hadde pucken i offensiv sone, men mistet den. Stavangers Dan Kissel plukket den opp, og rundet Christian Kåsastul, før han scoret fra skrått hold.

– Dere har pucken i offensiv sone med ti sekunder igjen. Hva skjer?

– Jeg vet ikke, men det er dritdårlig av meg å la han komme seg forbi der. En stor del av det er min skyld. Jeg tar den, jeg synes det er dritdårlig, sier Kåsastul.

– God kamp

Målet kom altså da det sto 59.58 på kampklokken. Stavanger hadde tatt ledelsen med to scoringer i andre periode, men Frisk utlignet etter mål fra Endre Medby og Anders Bastiansen i siste periode.

– Dette var kanskje årets sureste tap. Men skal vi snu på det, så gjør vi en veldig bra hockeymatch i 60 minutter. Vi har snakket om det, at vi har spilt bra momenter i matcher, i både en og to perioder, men vi har kanskje ikke hatt fulle 60 der vi har vært gode. Men det er vi i dag. Vi er bedre enn Stavanger sett under 60 minutter, sier trener Vidar Wold.

– Vi har gode sjanser og skaper. De scorer med to sekunder igjen. Det er surt, og det får vi lære av. Men vi får ta med positiviteten vi har i spillet vårt. Vi gjør mye rett, og tar nok et steg i rett retning med tanke på hvordan vi ønsker å fremstå, fortsetter han.

Det er Kåsastul enig i.

– Ja, og da blir det ekstra kjipt, at det går som det går, sier han.

Frisk jubler etter 2–2. Noen minutter senere var jubelen snudd til sorg.

Foto: EVA GROVEN

Jevnt

Tirsdagens periode endte målløst - men det var Frisk Asker som var nærmest å score. Halvveis i perioden fant Anders Bastiansen sin lagkamerat Alex Lavoie, som skjøt mot en liggende Stavanger-keeper. Men keeper Henrik Holm fikk lynraskt opp snapphansken, og stoppet skuddet.

Fire minutter før pause kom så Sebastian Johansen alene med keeper - men Frisk-spillerens skudd ble reddet.

To bak

Andre periode åpnet på verst mulig måte for Frisk. Henrik Fayen-Vestavik gjorde først en kjemperedning på skuddet til Nolan Zajac, men Stavangers Brady Brassart var først på returen, og pirket inn Stavangers ledermål fra skrå vinkel.

Frisk rykket hardt på for å svare, men i stedet kunne Zajac prikke inn 2–0 ved en god mulighet ikke lenge etter.

Responderte

I andre periode var Frisk igjen best - og de oransje og svarte scoret altså to ganger i denne perioden. Først da Mats Frøshaug dyttet pucken tilbake til Endre Medby, som skjøt fra langt hold. Med trafikk foran Stavanger-målet føl pucken rett i nettet.

Håpet levde - og åtte minutter før kampslutt var utligningen et faktum. Kåsastul slår en smart pasning, og fant Petter Kristiansen. Han gikk bak mål, før han slo pucken frem til Anders Bastiansen – som var sikker fra kloss hold.

2–2 - og Frisk-fansens jubel sto i taket.

Helt til kampens siste sekunder.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.