Regn kan ødelegge for over 2000 fotballspillere på Kalvøya Cup

HÅPER PÅ FINVÆR: Det er meldt mye regn onsdag, og heller ikke torsdag og fredag blir det veldig tørt. Det kan bety trøbbel for Inger Breifossmo i Bærum Sportsklubb. FOTO: EVA GROVEN

HÅPER PÅ FINVÆR: Det er meldt mye regn onsdag, og heller ikke torsdag og fredag blir det veldig tørt. Det kan bety trøbbel for Inger Breifossmo i Bærum Sportsklubb. FOTO: EVA GROVEN Foto:

Over 2.000 fotballspillere er ventet til Kalvøya Cup denne helgen. Nå vurdere kommunen om de skal stenge øya for fotball for å berge cupen.

DEL

– Vi vurderer om vi skal stenge Kalvøya for fotball frem til helgen. Vi kommer til å ta en avgjørelse på dette i løpet av onsdagen. Vi følger nøye med på hvordan været utvikler seg, sier Harald Bøysen, driftsleder i Bærum kommunes avdeling for natur og idrett.

Til helgen skal den første helgen i Kalvøya Cup arrangeres på øya rett utenfor Sandvika. Men mørke skyer henger bokstavelig talt over den tradisjonsrike fotballcupen. Onsdag er det ventet over 15 millimeter med nedbør over Kalvøya. Også natt til torsdag, fredag kveld og natt til lørdag er det meldt om kraftig nedbør over øya, ifølge nettstedet yr.no.

LES OGSÅ: Bærum sportsklubb kan bli flyttet fra Kadettangen

Skader på gress

Det er i så fall dårlige nyheter for Bærum Sportsklubb, som arrangerer den tradisjonelle fotballcupen. For gresset på Kalvøya er av det naturlige slaget, og lite egnet for fotball hvis det kommer for mye nedbør.

– Per i dag (tirsdag) er banene greie. Men med alt det regnet som er ventet, kan gresset få store skader om det spilles fotball der. Og da kan det spøke for helgens Kalvøya Cup, sier Bøysen. Han sier at kommunen vil gjøre det de kan for at cupen kan bli gjennomført.

LES OGSÅ: Her må sjefen jobbe dugnad for Kalvøya

– Vi håper intens at det kan gjennomføres. Det er veldig omfattende for Bærum Sportsklubb å gjøre om på dette om gressbanene skulle bli stengt.

Han tar fredag en avgjørelse på om gressbanen på Kalvøya tåler fotballspill i helgen.

Betyr mye

Inger Breifossmo er kontorsjef i BSK, og har vært med på å arrangere Kalvøya Cup siden 1983. Hun er lite lysten på å avlyse cupen.

– Vi kan flytte mange av kampene til kunstgresset på Sandvika stadion. Vi har tidligere klart å ha 18 baner der inne. Banene ble små, men vi fikk det til og folk var veldig fornøyd, sier Breifossmo.

LES OGSÅ: – Ronaldo er favoritten min, men feiringene hans blir for mye for meg

– Men aller helst vil vi ha turneringen på Kalvøya. Jeg har vært med på dette i 30 år, og det er veldig viktig for oss. Klubben tjener penger på det og det er moro for ungene. Jeg koser meg fortsatt når jeg hører om kjente fotballspillere som har sine første fotballminner fra Kalvøya Cup.

– Hva gjør dere hvis dere må avlyse?

– Da vil vi finne en erstatningsdato. Men vi vil helst slippe det. Det blir så mye styr rundt det hele når vi må gjøre det på den måten. Vi håper i det lengste at det går bra, sier hun. Det er meldt på 235 lag til helgens cup.

Artikkeltags