Bærum sportsklubb kan bli flyttet fra Kadettangen

TROR DE BLIR VÆRENDE: Sjur Aalvik er styreleder i Bærums Sportsklubb, og tror at klubben kommer til å være på Kadettangen i mange år fremover. ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

TROR DE BLIR VÆRENDE: Sjur Aalvik er styreleder i Bærums Sportsklubb, og tror at klubben kommer til å være på Kadettangen i mange år fremover. ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

Bærum Sportsklubb kan være historie på Kadettangen i fremtiden. Men klubben skal fortsatt få være i Sandvika.

DEL

– Jeg vil tro at når mulighetsstudiet for trinn 2 i Sandvika kommer, som innbefatter blant annet fotballanlegget, vil man se på muligheter til å flytte anlegget til Bærum Sportsklubb et annet sted, sier Morten Skauge.

Han er Høyre-politiker og ledere av MIKK-utvalget (miljø, idrett og kultur) i Bærum kommune.

Da flytter i så fall klubben fra historisk grunn. I 1916 ble anlegget kjøpt som idrettsplass av kommunen, etter påtrykk fra daværende Sportsklubben Grane (forgjengeren til BSK). I forbindelse med OL i Oslo i 1952 ble det spilt tre OL-kamper i ishockey der. Bærums Sportsklubb har vært der i en mannsalder.

LES OGSÅ:

Bærum slo Asker på «Superlørdag»

Kalvøybroen skal få lys for nesten 2 millioner kroner

Sommeren 2019 kan du svinse rundt her 

– Ideelt sett hadde nok Bærum Sportsklubb ønsket å bli værende på Sandvika stadion (anlegget byttet navn til Sandvika stadion i 2010). Men det er flere hensyn å her. Kadettangen har en unik beliggenhet i Bærum, og området har kvaliteter som vil gjøre området attraktivt for hele Bærums befolkning, mener Skauge.

Rivende utvikling

Kadettangen-området er i en rivende utvikling, og i disse dager utvikles den nye fjordparken med festivalplass og stupetårn.

Arthur Wøhni er kommunaldirektør for samfunn i Bærum kommune, og bekrefter at det frem mot sommeren skal legges frem en mulighetsstudie for den delen av Kadettangen som blant annet dreier seg om området der fotballstadion i dag ligger.

LES OGSÅ:

Her kommer det et 10 meter høyt stupetårn 

– Vi har begynte noen forsiktige utredninger, men det er fortsatt et stykke frem. Den mest krevende jobben blir uansett å finne et nytt sted til Bærum Sportsklubb innenfor område Sandvika, sier Wøhni.

Værende i Sandvika

Morten Skauge sier at kommunen har en dialog med Bærum Sportsklubb, og at de vil finne et sted i Sandvika der klubben kan være.

– Bærum SK gjør en veldig god og viktig jobb i Sandvika og i kommunen. De er også opptatt av bredden sin og de er opptatt av å beholde identiteten sin i Sandvika.

– Hvor i Sandvika kan dere eventuelt flytte klubben? Finnes det virkelig plass?

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Sportsklubben vil også være en del av den prosessen, sier Skauge.

UNIK: – Kadettangen har en unik beliggenhet i Sandvika, sier Høyre-politiker Morten Skauge.

UNIK: – Kadettangen har en unik beliggenhet i Sandvika, sier Høyre-politiker Morten Skauge. Foto:

Et område ved Sandvika videregående skole har vært diskutert. Også Hamang, når dette området skal utvikles, har vært nevnt.

– Det er områder som har vært diskutert, innrømmer Skauge. Han uttrykker også forståelse for at klubben ønsker å bli værende i Sandvika-området og ikke ønsker å flytte til andre steder i Bærum.

Ingen fryd

 Bærums-politikeren sier at idrettsanlegget på Kadettangen i dag ikke er en fryd for øyet.

– Plastboblen er ikke noe vakkert syn. En kunstgressbane for fotball er akkurat det, en fotballbane. Det kan godt være at Bærums Sportsklubb får et mye bedre anlegg hvis de flytter til et annet og nytt område i Sandvika, mener Morten Skauge.

Han sier at det er lite aktuelt at klubben blir værende på området med et ny stadion i fremtiden.

LES OGSÅ:

– Gamle Sandvika er blitt en tom plass uten mennesker 

– Det å bygge et nytt anlegg på Kadettangen til Bærum Sportsklubb kommer nok neppe til å være en del av et mulighetsstudie, sier Høyre-politiker Morten Skauge.

Vil bli på Sandvika stadion

Bærum Sportsklubb ser for seg en fortsatt fremtid på Kadettangen. Men de diskuterer gjerne med kommunen.

– Vi er innstilt på å snakke med kommunen og sammen med dem finne løsninger. Men enn så lenge jobber vi ut ifra at vi skal bli på Sandvika stadion også i fremtiden, sier styreleder i Bærum Sportsklubb, Sjur Aalvik. Han lar seg ikke stresse av mulighetsstudien som legges frem mot sommeren.

LES OGSÅ:

Bærum SK gikk på millionsmell 

– Det er jo ikke noe nytt at det er snakk om at kommunen vil ha oss bort, selv om det virker litt mer seriøst denne gang.

Må være i Sandvika

Bærum-lederen er likevel klar på at Bærum SK skal være en Sandvika-klubb også i fremtiden.

LES OGSÅ:

Styreleder i Bærum SK og Frode Kyvåg sjokkerte etter at frivillig p-vakt ble dyttet 

– Skal vi være en Sandvika-klubb, må vi være i Sandvika. Barna må ha muligheten til å komme til klubben med sykkel eller beina. Og det er ikke så mange andre områder i Sandvika som har den slags areal, sier Aalvik.

Han sier at området på Hamang og ved Sandvika videregående skole er noe «klubben kan være med på å diskutere». Det er kommunen som eier området der BSK holder til.

Artikkeltags