Skip to main content

Jönsson er den beste Stabæk kunne få

Nå får vi se om Kjetil André Aamodt har rett – at den neste er den beste. Eller om det for alltid blir slik at den forrige var den beste.

Jan Jönsson er tilbake på Nadderud. Gull-treneren, sjefen for de beste Stabæk-tidene! De herlige tidene det mimres om, som stadig har virket fjernere, men som plutselig ble veldig nære igjen. Med Jönsson kom friske forhåpninger og forventninger.

Med Jönsson kom friske forhåpninger og forventninger.

Om seks dager leder han Stabæk i ultraviktig bunnkamp mot Tromsø. Den forrige kampen Jan Jönsson ledet på Nadderud var 6-2 mot Vålerenga og gullfest i 2008.

Kjetil André Aamodt hadde litt tidligere gitt ut boken «Den neste er den beste» og mens konfettien regnet, champagne-spruten sto og Stabæk hadde spilt det vi trodde var lagets siste kamp i historien på Nadderud, konstaterte jeg at «Den siste var den beste».

KOMMENTERER: Budstikkas sportsleder André Strømnes

Positiv energi

Nå er vi der igjen. Det er spilt mye fotball på nesten 11 år, både for Stabæk og Jan Jönsson.

Henning Berg valgte å gi seg midt i sesongen som Stabæk-trener og laget er nest nederst i eliteserien. Jan Jönsson er definitivt den beste Stabæk kunne få med tanke på ny og positiv giv. Det var ikke bare solen som skinte da han gikk til Stabæk-trening tirsdag. Det gjorde alle dem som hadde møtt opp på Nadderud for å kjenne litt på følelsene fra 2008. Han er en voksen trener med massevis av erfaring, som kjenner klubben og historien og som har vært med på å skape den selv. Dette blir et nytt kapittel.

Bygget suksessen

Det kan snakkes om at fallhøyden er stor for Jönsson, som rundet Stabæk sist gang han var her, med sølv i 2007, seriegull i 2008, cupfinale samme år og seriebronse i 2009. De økonomiske ressursene i Stabæk har endret seg siden den gang, men det har de i hele norsk fotball også.

Sist Jönsson kom hit, før sesongen 2005, startet han med å bygge. Opprykket i 2005 var med 16 av spillerne som hadde rykket ned året før. Seriegullet i 2008 var med ti av de samme spillerne som rykket opp i 2005.

Trolig tøffere nå

Da han tok over sist var det en fire års reise og opptur inn i ny stadion på Fornebu. Nå står klubben foran en ny fire års reise inn i ny stadion på Nadderud, som skal stå klar 2023/2024.

Om Jönsson kan skape tilsvarende opptur denne gang er det bare å sette opp en statue av ham utenfor nye Nadderud. Men det kommer til å bli tøft, antagelig enda tøffere enn sist. Forrige gang han var her skapte han en Stabæk-stil som skapte begeistring. Stabæks unge spillere bør kle den stilen, hurtig og langs bakken. 

"Med våren kommer drømmene", heter det i Jørgen Rolls nydelige Stabæk-låt. Vi låner den litt for "med Jönsson kommer drømmene". Det trenger Stabæk nå. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.