Skip to main content

Johaug: – Vinnerinstinktet våkner nok i Fornebuløpet

KONKURRANSEKLAR IGJEN: Therese Johaug har vært utestengt for brudd på dopingbestemmelsene i 18 måneder, etter å ha fått i seg det forbudte stoffet clostebol. Fornebuløpet blir første gang stjerna tar på seg startnummer etter utestengelsen.
KONKURRANSEKLAR IGJEN: Therese Johaug har vært utestengt for brudd på dopingbestemmelsene i 18 måneder, etter å ha fått i seg det forbudte stoffet clostebol. Fornebuløpet blir første gang stjerna tar på seg startnummer etter utestengelsen.

Therese Johaug er sikker i sin sak: Når startnummeret kommer på for første gang på nesten to år, tar vinnerinstinktet over.

Torsdag står Therese Johaug på startstreken i Norges største midtukeløp.

Fornebuløpet brukes som sponsormat, men også som ekstra krydder midt i oppkjøringen mot comebacksesongen 18/19.

– Formen er bra, er i rute med tanke på den treningsplanen som ligger mot neste sesong. Et slikt løp er en bra gjennomkjøring og fin trening, sier Johaug til Budstikka.

– Har du ambisjoner i Fornebuløpet?

– Ja, jeg tror nok konkurranseinstinktet våkner som vanlig, når startnummeret kommer på, så det blir nok full fart for å prøve å vinne dette her, sier langrennstjerna.

LES OGSÅ:Therese Johaug på startstreken i Fornebuløpet

Første konkurranse etter utestengelsen

Faktisk blir det første gang Johaug tar på seg et startnummer i en offisiell konkurranse siden 2016.

Johaug har vært utestengt for brudd på dopingbestemmelsene i 18 måneder, etter å ha fått i seg det forbudte stoffet clostebol via en leppesalve.

18. april var dopingutestengelsen over, og Johaug har siden 1. mai vært del av langrennslandslagets treningshverdag igjen.

– Fornebuløpet blir det første offiselle løpet Therese deltar i. Hun skulle vært med i Holmenkollstafetten, men ble dessverre syk, sier Johaug-manager Jørn Ernst.

Styreleder i Fornebuløpet, Stein Rohde-Hanssen, er svært fornøyd med å ha Johaug klar til start.

– Vi gleder oss til å se Therese på startstreken igjen. Det blir første gang hun konkurrerer siden hun kom tilbake fra utestengelsen hennes, og det er bare positivt at det skjer hos oss, sier Rohde-Hanssen.

– Dere har ikke hatt baktanker ved å la en tidligere dopingutestengt utøver stille til start?

– Nei, ikke i det hele tatt. Hun fikk i seg et forbudt stoff (clostebol, red. anm.) via et uhell, og vi ser frem til å kunne være det første steget i hennes "nye karriere", sier styrelederen.

Det er ventet deltakterrekord i årets Fornebuløp, som foregår torsdag ettermiddag, med start og mål i Telenor Arena.

Therese Johaug har en lang merittliste. Hun ble verdensmester på tremila i fri teknikk og stafett under Ski-VM 2011 i Oslo, og på 10 kilometer fri teknikk og stafett under Ski-VM 2013 i Val di Fiemme.

Under Ski-VM 2015 i Falun ble hun «VM-dronning», da hun tok gull på 15 kilometer skiathlon, klassisk tremil og stafett.

Hun ble olympisk mester i stafett i OL 2010 i Vancouver.

Hun er sju ganger norgesmester på ski og har per mars 2016 vunnet 42 verdenscuprenn, inkludert etappeseire i Tour de Ski og andre «tour»-konkurranser. Hun vant verdenscupen sammenlagt i 2013/14 og 2015/16. Hun har i tillegg vunnet Tour de Ski i 2013/14 og 2016.

LES OGSÅ:Her starter Emil (1) løpsfesten på Fornebu

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.