Skip to main content

- Jeg går all in

FORNØYD: Anders Bjerkreim Furnée gikk sin beste 10.000 meter noensinne og tok bronse i NM. FOTO: SANDER HVAMMEN
FORNØYD: Anders Bjerkreim Furnée gikk sin beste 10.000 meter noensinne og tok bronse i NM. FOTO: SANDER HVAMMEN

Skøyteløp. Anders Bjerkreim Furnée (22) studerer 50 prosent for å satse 100 prosent på skøyter. I helgen tok han sin første NM-medalje.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette var hovedmålet mitt i år. I fjor kom jeg på 4. plass på 10.000 meter i NM. Jeg hadde lyst til å klatre opp på seierspallen, sier Asker-løperen.

Og det klarte han under helgens NM på Hamar. Bjerkreim Furnée tok bronsemedalje på 10.000 meter med tiden 14.11,58.

– Jeg tror det var min beste 10.000 meter noensinne. Jeg har to sekunder bedre personlig rekord, men den ble satt på høylandsbane i Calgary, sier Asker-løperen som ikke legger skjul på at drømmen er å komme i verdenstoppen om noen år.

– Kanskje kan jeg allerede neste år få lov til å gå verdenscup. Jeg ser at det er mulig med resultatene jeg hadde i helgen, det var ikke langt opp. På 5.000 meter er det ca. 10 sekunder opp, sier Bjerkreim Furnée, som bor i Trondheim og studerer på NTNUI.

Ida Njåtun sikret NM-gullet på 1500 meter

Martinius Elvebakken (17) med til Ungdoms-OL: Kopierer pappa på kortbaneisen 

Studerer halvt, satser for fullt

– Jeg studerer marinteknikk 50 prosent, slik at jeg får satset fullt på skøyter. Treningsforholdene her er omtrent de samme som på Risenga. Jeg er også mye på samlinger i utlandet og på Hamar for å få trent på god is, sier han.

– Jeg håper å øke treningsmengdene noen prosent mot neste år. Samtidig er ikke denne sesongen helt ferdig ennå – det er fortsatt mulig å ta noe steg, fortsetter Bjerkreim Furnée.

Norges beste kvinnelige skøyteløper, Ida Njåtun (24), tok et nytt NM-gull. Asker-jenta var syk og stilte kun opp på favorittdistansen 1.500 meter, som hun vant.

Ingen EM-bronse på Ida Njåtun 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.