Skip to main content

Jakter sin egen erstatter i Frisk

Vidar Wold (t.v.) er ferdig som trener i Frisk Asker, og er nyansatt som sportssjef. Nå skal han finne sin egen erstatter. Til høyre trener Jan André Aasland som fortsatt skal være trener i klubben.

Vidar Wold (t.v.) er ferdig som trener i Frisk Asker, og er nyansatt som sportssjef. Nå skal han finne sin egen erstatter. Til høyre trener Jan André Aasland som fortsatt skal være trener i klubben.

Foto: KARL BRAANAAS

Frisk Asker har allerede vraket flere kandidater til å ta over trenerstillingen til Vidar Wold.

– Vi hadde en liste som vi startet med. Den var på ti–tolv navn. Nå har vi vasket den listen, og kuttet den ned ganske betraktelig. Vi har hatt noen personer inne til samtaler og noen har vi snakket med på Teams, sier Frisk Askers nye sportssjef, Vidar Wold.

For etter at det ble klart at han selv skal begynne i en ny stilling som klubbens første heltidsansatte sportssjef, er Wold også sentral i arbeidet med å finne personen som skal erstatte han på trenerbenken og være i tospann med Jan André Aasland.

– Jeg skal ikke være på benken i det hele tatt. Vi er på utkikk etter en trener til, og den prosessen er vi godt i gang med, sier Vidar Wold.

Storhamar

Wold sier at de har hatt både svenske, finske og norske kandidater på «bruttolisten».

Han røper at både tidligere VIF-trener Kenneth Larsen og Storhamar-trener Anders Gjøse var på blokken tidlig i prosessen.

– De var med i den såkalte bruttotroppen. Larsen har signert for Furuset og Gjøse har fått jobb i Norges Ishockeyforbund, sier Wold.

Aasland med

Vedkommende som blir ansatt som ny trener, skal samarbeide tett med Jan André Aasland som fortsatt har ett år igjen av kontrakten som trener for Frisk.

– Vi søker en trener som kan komplimentere de ferdighetene som «Janna» har, slik at teamet blir best mulig. Aasland vil også bli mer aktiv i prosessen når det gjenstår to-tre navn, sier Vidar Wold.

Jan André Aasland legger ikke skjul på at det er viktig at han blir med i prosessen når det nærmer seg en avgjørelse.

– Det er klart at det er viktig. Den som blir ansatt og jeg skal jobbe tett sammen, og være mange timer på kontoret sammen. En ting er at man skal matche på det hockeyfaglige, men man skal ha en kjemi som menneske også, sier Aasland til Budstikka.

 Han sier at han ikke har noen spesielle favoritter.

– Det spiller egentlig ikke noen rolle for meg hvilken nasjonalitet vedkommende har, så lenge vi kan kommunisere, sier Jan André Aasland. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.