Den unge ishockeyspilleren Marius Nesse tildeles Scott Winkler-prisen 2014, og mottar et stipend på 15 000 kroner.

Det er stiftelsen «Scott Winkler - Spirit of Hockey» som står bak tildelingen. Stiftelsen er opprettet av familien til avdøde Scott Winkler, og i et lengre intervju med Budstikka i julen, fortalte Scotts far, Rodney, at fondet skulle rettes mot unge hockeyspillere som jobber hardt for å nå sine mål.

Nesse var veldig glad for prisen, som skal deles ut før sluttspillskampen mellom Frisk Asker og Vålerenga søndag kveld.

- Det er utrolig hyggelig å motta en slik pris, sier Nesse som møtte Winkler-familien for en kort tid tilbake.

- De fortalte meg om stipendet, og at det skulle gå til spillere som satte laget foran seg selv, sier Nesse.

Den 17 år gamle centeren spiller på Frisk Askers U18-lag, går på NTG og har fått forsøkt seg på trening sammen med a-laget denne sesongen. Han har ikke rukket å tenke på hva penge skal brukes til, men har likevel en liten anelse.

- Det vil hvertfall bli brukt til å bli en bedre hockeyspiller, og det er mulig at jeg kjøper meg noe utstyr, sier Nesset.

- En verdig vinner

Rodney Winkler forteller at juryen, hvor han selv sitter sammen med  Robert Jonsson og Jørgen Haga, lette etter kandidater blant alle lagene i Asker og Bærum.

- Dette er ikke et fond som retter seg mot Frisk Asker. Dette skal være for alle lag i Asker og Bærum, og Robert Jonsson har gjort en kjempejobb med å finne kandidater. Vi valgte til slutt Marius fordi han jobber hardt på isen og på skolen og behandler sine trenere og lagkamerater med stor respekt, sier Winkler.

Han er glad for at pengene ser ut til å bli brukt på ishockey-utstyr.

- Det er perfekt. Vi ønsker ikke å legge føringer for hva pengene skal brukes til, men det er hyggelig å høre at det kan hjelpe Marius med utstyr som koster enormt med penger. Dette er en dyr sport, sier kanadieren.

I begrunnelsen fra juryen heter det følgende:

«Spilleren som mottar prisen har vist stor sportslig fremgang gjennom hele tiden å jobbe hardt og målrettet. Han har vist seg frem som en lagsspiller med høye ambisjoner og har vist en positiv holdning til medspillere og ledere».