Poengkongen slo til for Frisk

POENGKONGEN: Garry Nunn var kampens store spiller mot Stavanger Oilers.

POENGKONGEN: Garry Nunn var kampens store spiller mot Stavanger Oilers. Foto:

Garry Nunn avgjorde kampen for Frisk Asker i den andre perioden mot Stavanger Oilers.

DEL

STAVANGER OILERS - FRISK ASKER 1-4

Frisk Askers ishockeyherrer i eliteserien dro lørdag over fjellet for bortemøtet mot Stavanger Oilers.

Gjestene fra Asker har hatt et godt tak på Oilers denne sesongen, og på fem kamper hadde det blitt fire seiere mot siddisene.

Lørdag kveld tok de en ny seier mot Stavanger, da Frisk vant 4-1.

– Jeg synes vi gjorde en veldig bra kamp i dag. Det ble en jevn første periode før vi ble litt bedre i andre periode. Vi trodde de skulle komme mer i den tredje perioden, men isteden ble vi enda bedre, og vi jobbet svært godt i forsvar. Det var en bra kamp av hele laget og en herlig lagseier, sier Sune Bergman til Budstikka.

Kampen startet jevnt, men det var Frisk som kunne juble for kampens første scoring. Etter litt fram og tilbake foran Oilers mål var det Cato Cocozza som pirket inn 1-0 til Frisk etter ni spilte minutter.

LES MER: – Kunne gått i alle retninger

15 minutter var spilt da vertene viste seg fram for først gang. Hjemmelagets Lassi Kokkola kom helt alene med keeper Nicklas Dahlberg, men Frisks burvokter reddet mesterlig.

Samme Kokkola var frempå igjen i et Oilers-overtall med et solid langskudd etter 19 minutter, og denne gangen føk pucken i mål til 1-1 i Stavanger. Det sto seg også til pause.

Ny Frisk-ledelse

I 2. periode ble det både jevnt og hett. Da det var spilt i 30 minutter dyttet Joshua Soares Frisks Oskar Nilsson inn i Dahlberg, og Nilsson tente på alle pluggene. Det resulterte i to ganger to minutter for Soares, mens Nilsson fikk to minutter i utvisningsboksen.

LES MER: Slik er Hockey-Henriks hektiske hverdag

Dermed var Frisk i overtall, og det utnyttet de godt. Garry Nunn fant Taylor Foster med en glitrende pasning foran mål og Foster satt inn 2-1 til gjestene etter 30 minutter.

Så ville Nunn vise seg fram helt på egenhånd. Frisks poengkonge ladet kanon fra distanse og hamret pucken i krysset til 3-1 for gjestene etter 38 minutter.

Svært lite skjedde den siste perioden. Frisk Asker hadde god kontroll, og Endre Medby kunne til slutt fastsette sluttresultatet til 4-1 i favør gjestene i Stavanger.

Dermed har Frisk fortsatt kun ett tap mot Stavanger i årets sesong.

– Det er vanskelig å si hvorfor det har blitt sånn. Det er litt tilfeldigheter, men vi vet også hvordan de spiller. Samtidig er ikke Stavanger like god som de har pleid å være, men det er likevel alltid tøft å møte dem borte i Stavanger. Jeg tror også vi blir litt ekstra tent av at det er mange folk på tribunen, sier Bergman.

Artikkeltags