Frisk-legendens drakt fredes

RØRT: Det var en svært rørt Johnny Nilsen som så at Frisk-drakten ble heist i taket.

RØRT: Det var en svært rørt Johnny Nilsen som så at Frisk-drakten ble heist i taket. Foto:

Frisk Asker-legenden Johnny Nilsen fikk sin drakt fredet og heist opp under taket i Askerhallen.

DEL

FØLG KAMPEN MELLOM FRISK ASKER OG VÅLERENGA HER!

Før hockeyen sto i sentrum, med romjulsoppgjøret mellom Frisk Asker og Vålerenga lørdag, ble tidligere Frisk-kaptein Johnny Nilsen hedret. Hans drakt nummer 56 ble fredet og som seg hør og bør heist opp under taket i Askerhallen.

LES MER: Frisk Asker-trener mener Lystad Jacobsen burde vært OL-klar

Nilsen har 643 kamper for Frisk, og han har med det flest kamper av alle. Som 34-åring ble han tvunget til å legge opp på grunn av skade i 2009.

Han tok NM-gull og seriemesterskap med Frisk Asker.

– Det er en stor ære, og det er noe man drømmer om. Det er mange år siden det har blitt hengt noe opp i taket, og det å få være ansiktet uttad for en grønne perioden er veldig stort for meg, sier Nilsen til Budstikka.

Grugledet seg

Han måtte stoppe bilen da han fikk beskjeden om at han skulle bli hengt opp i taket.

– Det var veldig følsomt der og da, og det har det vært hele jula også. Jeg har grugledet meg til denne kampen her. Det er mange følelser rundt et arrangement som dette her.

Han oppsummerer sitt forhold til Frisk Asker som hjertelig med mange varme følelser.

– Vi var en kameratgjeng som vokste opp når vi var 16 og vi fikk et stort generasjonsskifte rundt 90-tallet. Vi ble nødt til å ta ansvar. Det endte med et nedrykk og vi ble spredd til ulike klubber. Så endte vi opp sammen igjen i 1996. Fra den dagen bygget vi lag, kultur og gruppe, og vi hadde et sterkt bånd mot NM-gullet i 2002. Det var en lang og fin reise, forteller Nilsen.

Oppgjøret mot Vålerenga er det andre på tre dager mot Oslo-laget. Torsdag ble Vålerenga for sterke i forlengningen med 3-2.

LES MER: Her slipper Frisk Asker unna med skrekken - men tapte til slutt

Artikkeltags