Frisk fikk stryk av Oilers

TABBE: Stavanger fikk 2-0 etter en tabbe av Frisk-keeper Nicklas Dahlberg i tirsdagens kamp.

TABBE: Stavanger fikk 2-0 etter en tabbe av Frisk-keeper Nicklas Dahlberg i tirsdagens kamp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Frisk Asker tapte med fire mål borte mot Stavanger Oilers.

DEL

STAVANGER OILERS - FRISK ASKER 5-1

Frisk Askers hockeyherrer i eliteserien hadde tirsdag kveld tatt turen til Vestlandet og til oppgjøret mot Stavanger Oilers.

Før kampen lå Frisk Asker på en 3. plass, fire poeng bak Storhamar på toppen av tabellen. Tirsdagens verter lå på en 7. plass, 21 poeng bak Frisk Asker.

LES MER (+): Hodesmell kostet Endre to måneder

Frisk Asker skulle ikke komme nærmere tabellteten etter tirsdagens kamp som til slutt endte med 1-5-tap.

– De var hakket vassere enn oss i dag. Vi ledet jo skuddstatistikken de første ti minuttene av kampen, men fikk dessverre ikke uttelling. Stavanger ville litt mer enn oss i dag, og de var kanskje litt mer desperate etter å få et resultat. De var jo favoritter før sesongen, sier Frisk Askers trener Sune Bergman til Budstikka.

Frisk har sluppet inn en god del mål i noen av de siste kampene, og det ønsker Bergman å rette på.

– Det er ikke bra i det hele tatt. Vi må skjerpe forsvarsspillet. Likevel er det også sånn at man må satse ekstra fremover når man ligger under, og da kan det bli litt ekstra bakover, fortsetter Bergman.

Jevn 1. periode

Vertenes Lassi Kokkala kom til kampens først gode sjanse da det var spilt i ni minutter, men skuddet fra skrå vinkel ble godt reddet av keeper Nicklas Dahlberg.

Kampen var av det jevne slaget og ingen av laget hadde det store overtaket. Det var likevel vertene som fikk først hull på byllen etter 17 minutter, da Jonas Løvlie la inn til Kristian Forsberg foran mål. Forsberg var først på pucken, og dermed sto det 1-0 til Oilers.

LES MER: Cato Cocozza legger seg langflat etter skrekktakling

På tampen av perioden røk spillerne i tottene på hverandre etter en situasjon ved vantet, og Frisks Garry Nunn røk på en tominutters utvisning i det 1. periode var over.

Dahlberg-tabber

Starten av 2. periode skulle starte på verst tenkelig vis for Frisk Asker, og ikke minst for keeper Nicklas Dahlberg. Det var spilt i 25 minutter da Markus Søberg fyrte fra langt og skrått hold, og pucken snek seg mellom beina på den ellers så solide Frisk-keeperen. Dermed 2-0 til Oilers.

38 minutter ut i oppgjøret slo Frisk tilbake i overtall. Keeper Henrik Holm måtte gi retur på Henrik Ødegaards skudd, og på returen var Fredrik Lystad Jacobsen frempå og reduserte til 1-2. Det resultatet sto seg ut perioden.

Fra vondt til verre

Etter en jevn start på den 3. perioden var Frisk-keeper Nicklas Dahlberg ulheldig igjen på et fra skrå vinkel og langt hold. Spencer Humphries ladet kanonen, og skuddet snek seg mellom Dahlbergs bein til 3-1 for vertene. Da var det spilt i 48 minutter.

Etter 56 minutter fikk Oilers straffe. Markus Søberg gjorde ingen feil for vertene og satt inn 4-1. Søberg satt også 5-1 før det var slutt i Stavanger i det som til slutt ble en fortjent seier til vertene.

Artikkeltags