– Finnes ikke noe bedre enn å slå VIF

FRISK-JUBEL: Så glade ble Frisk-gutta etter å ha slått Vålerenga 5-1. Her omfavnes Henrik Ødegaard (med ryggen til).

FRISK-JUBEL: Så glade ble Frisk-gutta etter å ha slått Vålerenga 5-1. Her omfavnes Henrik Ødegaard (med ryggen til). Foto:

Frisk Asker tok en solid seier mot Vålerenga lørdag.

DEL

FRISK ASKER - VÅLERENGA 5-1

Lørdag jaktet Frisk Askers hockeygutter revansje mot Vålerenga etter at de tapte torsdagens eliteserieoppgjør etter forlengning 3-2.

Selv om Frisk Asker stort sett hadde kontroll på gjestene fra Oslo var det nerve i kampen til det gjensto tre minutter. Da sa vertene takk for følget og avgjorde kampen med to scoringer på to minutter. Dermed vant Frisk Asker til slutt 5-1.

– Jeg synes vi var best hele kampen. Det viser jo også skuddstatistikken til slutt. Uten at vi gjorde noen kanonkamp spillemessig så synes ejg vi var konsekvente og jobbet. Jeg synes vi hadde kontroll på dem. De skapte ikke så mye utenom i overtall, sier Frisk Asker-trener Sune Bergman.

Også Henrik Ødegaard var strålende fornøyd med kampen.

–  Det finnes ikke noe bedre for en Asker-gutt enn å slå Vålerenga. Det var veldig deilig. 1. periode var greit defensivt, men litt nølende. Det var en stillingskrig hele  veien. Det var en tett kamp med to defensivt sterke lag. Så klarte vi å ri det i land til slutt med en god keeper og bra defensivt spill, sier Ødegaard.

LES MER: Her slipper Frisk Asker unna med skrekken - men tapte til slutt

Før kampen i Askerhallen ble Frisk Asker-legenden Johnny Nilsens drakt fredet og drakten ble høytidelig heist opp under taket i Askerhallen.

LES MER: Frisk-legendens drakt fredes

Starten av kampen var jevn, men etter syv minutter holdt Frisk-keeper Nicklas Dahlberg på å rote det skikkelig til for seg selv. Keeperen fikk med nød og neppe avverget situasjonen før pucken endte i nettet.

Vertene hadde på sin side et par gode muligheter og etter 19 minutter ble det uttelling for Frisk Asker. Etter å ha spilt rundt med Vålerenga fikk Fredrik Lystad Jacobsen æren av å sette pucken i mål til 1-0. Det sto seg også etter 1. periode.

Økte ledelsen

Da det gjensto seks minutter av 2. periode fikk Frisk Asker spiller i overtall. Til tross for mange gode muligheter og skudd kom gjestene seg unna undertallet. Dermed sto det 1-0 til Frisk Asker før den siste perioden.

Det tok ikke langt tid før det smalt fra Frisk Asker i den 3. perioden. Etter 44 minutter prikket Alex Wall ut Anders Bastiansen foran mål med en perfekt pasning, og Bastiansen hamret pucken i mål til 2-0 for vertene.

Frisk Asker hadde flere gode kombinasjoner på lager, og etter 50 minutter fikk Mikkel Christiansen æren av å vippe pucken opp i nettet til 3-0 for hjemmelaget.

Frisk-gleden var kortvarig, for etter 52 minutter reduserte Jonas Oppøyen for Vålerenga i overtall.

Det skulle likevel bli Frisk-jubel. Først forlenget Endre Medby en klarering fra Henrik Ødegaard i et tomt VIF-bur til 4-1, før Magnus Geheb fastsatte sluttresultatet til 5-1.

Artikkeltags