Skip to main content

Ippon-juniorene feide konkurrentene av NM-matta, mens seniorene glemte reglene

GAMMEL VANE: Aleksander Aamodt (42) (i blått) tapte den tredje av sine kamper fordi han glemte en av de mange reglene som er kommet siden han la opp i 1999.

Aleksander Aamodt (42) tapte i judo-comebacket fordi han glemte en regel som ikke fantes sist han konkurrerte – i 1999.

Lørdag arrangerte Asker judoklubb for første gang et nasjonalt mesterskap, da lag-NM gikk av stabelen i Leikvollhallen.

Ippon judoklubb fra Bærum stilte med lag i de fleste klassene, og de var også favoritter i det meste. Da var det svært gledelig for treneransvarlig i klubben, Aldin Dahl, at juniorguttene fulgte opp.

Både U18- og U21-laget vant sine klasser.

LES OGSÅ: Martin satser alt mot OL, men hater å konkurrere

Mats Sommervold, Helge Helland, Halvard Bø, Kornelius Eilertsen og Tor Brodtkorp sørget for at Ippon tok NM-gull i U18-klassen foran region midt og region øst. I U21-klassen kjempet Helge Helland, halvard Bø, Erik Alsgaard, Matias Kollerud og Henrik Reitan seg til topplasseringen.

– Det var gøy at U18 og U21 vant. Det var mange jevne kamper, så det er gøy at de hadde marginene på sin side, sier Dahl.

Også juniorjentene gjorde det godt, men det holdt ikke helt til topps. Thea Lillegaard, Rosa Alsgaard og Sigrid Soetaert endte på andreplass bak region midt, men foran region øst.

Ippon rasket også med seg sølvmedaljen i klassen U18 mix.

LES OGSÅ: Sikret EM-gull i siste sekund

Tapte på ny regel han glemte

For seniorene gikk det ikke like bra. Aleksander Aamodt, Erik Alsgaard, Matias Kollerud, Axel Hirai og Theodor Hunstad vant sine innledende kamper, men tapte sin tredje kamp. Dermed greide de ikke å få med seg bedre enn bronsemedaljen.

– Vi tok flest medaljer, men vi skulle gjerne tatt et par gull til, sier Aldin Dahl.

En av de som tapte mot sin motstander i den avgjørende kampen, var veteranen Aleksander Aamodt (42). Etter 15 år uten å konkurrere var han i høst tilbake på matta. Dessverre for ham er det mer enn hans egen alder som har utviklet seg siden han la sitt sorte belte på hylla i 1999.

I sin tredje og siste kamp ble han derfor utvist.

– Jeg brukte en teknikk som ikke er lov lenger, men lov da jeg gikk kamper sist. Gamle vaner er vonde å vende. Det er blitt vedlig mange nye regler. Det var rett og slett en refleks og så ble jeg utvist, forteller veteranen.

Se bildene fra lag-NM i judo

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.