Skip to main content

Ingunn tok gullet

ENER: Ingunn Weltzien ble norgesmester i orientering på Konnerud i går. FOTO: TORGEIR STRANDHAGEN
ENER: Ingunn Weltzien ble norgesmester i orientering på Konnerud i går. FOTO: TORGEIR STRANDHAGEN

Stor dag for Tyrving i orienterings-NM! Ingunn Weltzien stormet inn til seier i eldste juniorklasse. Og to 17-åringer gjorde sine livs løp.

Ingunn Weltzien har gull fra før på sprint og i nattorientering, men fikk endelig en NM-triumf i lang løype - distansen hun synes er den mest krevende og den morsomste å vinne.

I klassen for gutter 17/18 år leverte Bjørn Ekeberg og Sverre Haug Lindseth sine beste o-prestasjoner noensinne. Bra timet til NM! Karene oppnådde 5. og 9. plass i denne store klassen.

Bjørn Ekeberg har en 6. plass i norgescupen som beste prestasjon tidligere. Sverre Haug Lindseth har aldri vært blant de 20 beste i norgescupen, og strålte om kapp med høstsola etter det flotte NM-løpet sitt.

Ingunn Weltzien fikk en dårlig start og ble tatt igjen med to minutter allerede på 2. post.

- Jeg ble litt frustrert, men så bestemte jeg meg for ikke å bry meg om det. Jeg klarte å skjerpe meg, og bommet ingen ting i resten av løypa. Fra 2. post og til mål har jeg gjort et "maksløp", sier Ingunn.

Juniorjentene hadde et veldig langt strekk mellom to av postene.

- Der rundet jeg langs en vei. Det passet meg best, forklarer Ingunn, som er meget løpssterk, noe 2. plassen på 3.000 meter i ungdomsmesterskapet i friidrett sist helg vitner om.

- Samtidig fikk jeg hvilt hodet, fortsetter hun.

Det var nemlig krevende kartlesing i deler av løypa, og et terreng som det var vanskelig å ta seg frem i.

- Jeg tror lang løype er den beste NM-distansen for meg. Jeg liker lange løyper med veivalgsmuligheter, og håpet å gjøre det bra i dag, sier NM-vinneren.

Anders Skarholt ble beste Asker-løper med 4. plass i klasse 19/20 år. Han pådro seg en del tidstap og var ikke helt fornøyd.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.