Onsdag kom nyheten på NFF sine hjemmesider om at Ingrid Hjelmseth ikke blir klar til Norges OL-kvalik.

Ingrid Hjelmseth sa selv til TV2 at hun trente fullt forrige uke.

– Jeg er ikke på mitt beste akkurat nå og mangler litt kamptrening, men jeg trente for fullt hele forrige uke og har gjort det bra på trening. Jeg føler meg trygg på at jeg kunne vært med og bidratt positivt som en av tre keepere, selv om jeg ikke nødvendigvis ville vært førstevalget, sa hun til TV-kanalen.

LES OGSÅ: Ingrid Hjelmseth vil fredag få sin 100. landskamp

Ingrid Hjelmseth svarte ikke på Budstikkas henvendelser tidlig onsdag.

– Jeg er spilleklar og har ikke meldt forfall. Det er synd at det fremstilles som at jeg selv har tatt avgjørelsen om at jeg ikke skal være med, for sånn er det ikke. De har bestemt at jeg ikke skal være med, ikke jeg, sa Hjelmseth til TV 2.

Kamp mot klokka

– Ingrid har fått god behandling og gjort en kjempejobb selv underveis, og det har vært en kamp mot klokka, men det ble for stor risiko. Vi kan ikke ta noen sjanser på å forverre det ytterligere og må huske at det kommer dager etter OL-kvaliken også, sa landslagssjef Roger Finjord til fotball.no .

LES OGSÅ: Hjelmseth reddet av perlescoring

Norge møter Sveits, Nederland og Sverige i OL-kvaliken 2. til 9. mars. Det beste laget vil kvalifisere seg til OL. Tidligere Stabæk-keeper Cecilie Fiskerstrand (19) som nå spiller for Lillestrøm vil være Norges førstekeeper under kvaliken skrev fotballforbundet på sine hjemmesider.