Skip to main content

Ingen kommuner er bedre enn Bærum i fotball

SUKSESS: Fotballen i Bærum kommune har suksess både i eliteserien (Stabæk), 1. divisjon (Bærum), toppserien (Stabæk Kvinner) og 1. divisjon for kvinner (Øvrevoll Hosle). FOTOMONTASJE: ELLEN HOLTER
SUKSESS: Fotballen i Bærum kommune har suksess både i eliteserien (Stabæk), 1. divisjon (Bærum), toppserien (Stabæk Kvinner) og 1. divisjon for kvinner (Øvrevoll Hosle). FOTOMONTASJE: ELLEN HOLTER

.... og det er ikke pengene som har sendt Stabæk, Bærum, Stabæk Kvinner og Øvervoll/Hosle til topps.

Jeg synes dette er ganske interessant. Vi i Bærum kommune har tydeligvis gjort noe fundamentalt riktig, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Lars Hjorth.

For fotballen i Bærum kommune er i vinden som aldri før. Stabæk endte på en imponerende niendeplass i eliteserien, til tross for at alle eksperter hadde tippet Bob Bradley & Co helt nederst på tabellen.

Stabæk Fotball Kvinner snublet bort seriemesterskapet til Lillestrøm på grunn av skader på oppløpssiden, Bærum SK har fortsatt muligheten til et sensasjonelt opprykk (de spiller kvalifisering mot Mjøndalen søndag, og eventuelt mot Brann neste helg) til eliteserien, og Øvrevoll Hosle endte opp på en meget sterk femteplass i sin debutsesong i kvinnenes 1. divisjon.

Ikke økonomi

Lars Hjorth mener i hvert fall at det ikke er pengene som har sendt klubbene oppover på tabellene.

Det er ikke økonomien som er drivende for disse resultatene. Vi holder til i landets rikeste kommune, men både Stabæk og Bærum er vel blant de klubbene som har lavest budsjett i sine respektive ligaer. Men jeg tror at i begrensede tidsperioder er det mulig å skape resultater med den rette innstillingen. Den holdningen finner man i både Bærum og Stabæk. Jeg er veldig imponert over den jobben de har gjort i Bærum, sier Hjorth.

– Det finnes rett og slett en god mentalitet og det er gode trenere i klubbene. Det har mye å si, mener Hjorth.

– Jeg tror viljen til å skape noe i disse klubbene er stor. Og den viljen er verdt masse penger, mener han.

– Stabæk har som mål om å bli den beste klubben i landet på å utvikle egne spillere. Vi kommer aldri til å bli den største klubben, men vi skal bli best på spillerutvikling, sier Hjorth.

Bærum-trener Morten Tandberg og Bærum er blitt løftet frem som en av de store overraskelsene i norsk fotball i år. Han mener at det ikke er tilfeldig at fotballen i kommunen står stekt.

Det har vært jobbet målrettet med barne- og ungdomsfotballen i Bærum kommune over tid. Det er ikke slik at a-lagene bare kan hente spillere for å få suksess. Det må jobbes beinhardt over tid og da får man også som fortjent i plassering på tabellen, mener Tandberg.

Imponert Siem

Kjetil Siem er generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF). Han er imponert over klubbene i Bærum.

Dette er en posisjon som jeg synes Bærum kommune bør være stolte av, og som de bør kjempe for å forsvare, sier Kjetil Siem.

– Det å kombinere breddefotball og toppfotball er ekstremt utfordrende, men det virker som om både Stabæk og Bærum klarer den jobben. Ofte kan det være at toppfotballen utarmer breddefotballen. Det er heller ingen tvil om at det å kombinere bredde- og toppfotball er nøkkelen til fremtidig suksess, mener generalsekretær i NFF, Kjetil Siem.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.