Skip to main content

Ingen endring for idretter med fysisk kontakt

Stabæk og de andre toppfotballagene må vente til 7. mai før de får ny beskjed om hva som skjer for dem fremover. 

Foto: Knut Bjerke

Idretter som kan holde en meters avstand kan starte opp med konkurranser. Idretter hvor det er nødvendig med fysisk kontakt må fortsatt vente. 

Det ble klart på en pressekonferanse torsdag.

Kulturminister Abid Q. Raja uttalte at det foreløpig ikke blir endringer når det gjelder idrettskonkurranser hvor fysisk kontakt er nødvendig. 

Norges idrettsforbund har på vegne av toppfotballen ønsket at den skal være en pilotprosjekt og settes i gang under en del restriksjoner. Til det hadde Abid Q. Raja følgende kommentar: 

– Vi driver ikke med noe prøvekaninsystem. 

– Skjønner godt fotballen

Toppfotballen har ønsket å starte opp med trening fra 4. mai og starte eliteseriespill i midten av juni. I intervju med NRK uttalte Raja at han har forståelse for at de er utålmodige. 

– Jeg skjønner godt fotballen. Vi er nødt til å gjøre dette gradvis og må følge de helsefaglige rådene. 7. mai vil det komme en avklaring for idrettens del, sa Raja til NRK. 

Daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold, sier de var forberedt på det som kom torsdag. 

– Vi fikk signaler om at det kan komme noe 7. mai. Det er konstruktiv dialog med myndighetene og vi har fortsatt håp om å komme i gang med fotballtrening i mai, sier Tunold. 

Mandag kommer Stabæk-spillerne tilbake fra tre ukers ferie. De kommer til å trene etter samme retningslinjer som de gjorde før de gikk i ferie. 

–Svært glade

Idrettspresident Berit Kjøll sier i en pressemelding at oppmykningen med forsamlinger på inntil 50 personer med en meters avstand i praksis betyr at mye av norsk idrett kan åpne opp igjen i trygge og kontrollerte former. 

– Vi er svært glade for at vår konstruktive dialog med helsemyndighetene har ført frem, og at vi nå ser et lys i enden av tunellen, sier Berit Kjøll.

Det legges til i pressemeldingen fra Idrettsforbundet at dersom helsemyndighetene fortsatt har kontroll på smittespredningen, håper de det vil være mulig å gjennomføre for eksempel eliteseriekamper i fotball fra og med 15. juni.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.