Skip to main content

Ingen EM-medalje til Tomoe (19)

Tomoe Zenimoto Hvas var raskest av alle frem til finalen, men endte på 5. plass på 100 meter butterfly. 

Foto: KARL BRAANAAS

Tomoe Zenimoto Hvas fra Bærumsvømmerne var blant favorittene i EM-finalen på 100 meter butterfly, men fikk ikke til sitt beste.

19-åringen smadret den norske rekorden under forsøksheatet på 100 meter butterfly og ble første nordmann under 50 sekunder. 49,88 var 61 hundredeler foran den norske rekorden.

Ingen svømte raskere enn Zenimoto Hvas på veien til finalen og han ble dermed blant de største favorittene til gullet. 

Norges siste EM-gull i svømming var i 2012. Den gang vant Asker-jenta Ingvild Snildal 100 meter butterfly i EM langbane. 

5. plass

I EM-finalen i Glasgow klarte ikke Zenimoto Hvas å svømme like raskt som i forsøket og i semifinalen. 

– Det beste Tomoe kan gjøre er å sette personlig rekord, uttalte tidligere verdensmester i svømming og NRK-kommentator Aleksander Hetland.

Yngstemann i finalen kom for tredje gang under 50 sekunder, men var 15 hundredeler bak sin personlige rekord i finalen. Dermed ble det 5. plass. Tyske Marius Kusch vant gullet på tiden 49,06. 

Verdensrekord

Zenimoto Hvas satte verdensrekord på 100 meter butterfly under kortbane-VM i Hangzhou i 2018. Han vant gull på 200 meter medley under ungdoms-OL i Buenos Aires og tok bronse på 200 meter medley i kortbane-EM i 2017.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.