Skip to main content

Idrettsarrangementer i Asker og Bærum kan bli avlyst på grunn av korona-smitte

Det kan bli folksomt i Askerhallen torsdag. Frisk Asker sier at de følger eventuelle råd fra Helsedirektoratet, med tanke på eventuell smitte fra Korunaviruset.

Det kan bli folksomt i Askerhallen torsdag. Frisk Asker sier at de følger eventuelle råd fra Helsedirektoratet, med tanke på eventuell smitte fra Korunaviruset. 

Foto: Karl Braanaas

Helsedirektoratet vurderer om større arrangementer skal avlyses på grunn av korona-smitte. Tyrving og Frisk Asker skal denne uken ha arrangementer med over 1.000 mennesker i en hall. 

Ifølge NRK sier Helsedirektoratet at større arrangement den nærmeste tiden kan bli avlyst som følge av koronasmitte. 

Onsdag skal det arrangeres skisprint på Konnerud. 

– Sprinten i Drammen er blant de tiltakene som vurderes. Det er det for tidlig å gi melding om nå, men det kommer en klar beskjed om det. Vi har flere store arrangementer, både sport og annet. Det er viktig å vurdere dem, for der samles mange mennesker og står tett, sier fagdirektør, Svein Lie, i Helsedirektoratet til NRK

På spørsmål om skisprinten og kommende helgs Holmenkollrenn er i fare, svarer han: 

– Det er en vurdering, Det kommer råd, og jeg kan ikke forutsi det.

Følger råd fra Helsedirektoratet

Øystein Hæren er styreleder i Frisk Asker Hockey. Torsdag møter de regjerende norgesmestrene Lillehammer hjemme i Askerhallen. Så langt denne sesongen har klubben et gjennomsnitt på drøyt 1.200 tilskuere på hjemmekampene. Det betyr at klubben kan regne med over 1.000 tilskuere innenfor dørene torsdag.

– Vi har ikke diskutert dette internt ennå, men vi kommer til å forholde oss til de reglene som blir gitt av Helsedirektoratet. Det er det vi må legge til grunn, sier Hærem. Han understreker at han håper at kampen blir spilt.

– Vi har jo uansett fokus på hygiene i og med at vi har salgsboder og slikt. Men utover normale tiltak vil vi altså avvente råd fra Helsedirektoratet, sier Hærem, styreleder i Frisk Asker Hockey.

Følger retningslinjer 

Til helgen arrangerer Tyrving Ungdomsmesterskapet i friidrett. 730 utøvere er påmeldt, med støtteapparat og tilskuere vil det være godt over 1.000 mennesker i friidrettshallen i Bærum Idrettspark. 

Daglig leder i Tyrving, Elin Marvik, sier at de før helgen hadde kontakt med Friidrettsforbundet og kommuneoverlegen i Bærum. 

– Da var det ikke annen info enn at vi går for at mesterskapet skal gjennomføres. Nå må vi se på det igjen, det skjer ting hele tiden, kommenterer Marvik. 

Hun sier de vil gjøre en oppdatert henvendelse og følge retningslinjene som gis. 

– Vi har det som skjer i baktankene, det har alle om dagen. 

Tyrving-lederen sier det først og fremst til være trist for tilreisende og utøverne om ikke mesterskapet kan arrangeres som planlagt. 

– Vi må forholde oss til retningslinjene vi får. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.