Skip to main content

Idretten ble hørt – får likevel støtte fra Raja

Magne Myrmo er daglig leder i Bærums Verk Hauger IF, og ser frem til at regjeringen åpner for nok en krisepakke for breddeidretten.

Magne Myrmo er daglig leder i Bærums Verk Hauger IF, og ser frem til at regjeringen åpner for nok en krisepakke for breddeidretten. 

Foto: KNUT BJERKE

Idretten steilet over at regjeringen ville ta bort kompensasjonen for barneidrettens tapte inntekter på arrangementer. Nå kan de juble.

I 2020 ble idrettslagene kompensert for inntil 70 prosent av tapte inntekter fra arrangementer. 

Regjeringen foreslo først at nye regler skulle gjelde fra nyttår, og at kun uunngåelige utgifter til arrangementer skulle dekkes. Dette ville føre til at idrettslagene ikke lenger ville få kompensert for tapte inntekter fra breddeidrettsarrangementer, som for eksempel Kalvøya Cup i fotball, Asker Skifestival eller Haslum cup i håndball. 

Daglig leder i Bærums Verk Hauger IF, Magne Myrmo, anslo at de hadde tapt ca. 800.000 kroner på at de måtte avlyse tre store arrangementer i cheerleading, jentecup i fotball og Ungdommens Holmenkollrenn.

– Det vil selvfølgelig være dramatisk for noen av gruppene våre, sa Myrmo den gangen.

Nå har regjeringen snudd. Justeringen i den søknadsbaserte delen av ordningen gir i større grad dekning for inntektsbortfall, slik det også ble gjort i kompensasjonsordningen i 2020.

– God dialog

– Det var helt nødvendig å justere ordningen slik at den er tilpasset den faktiske smittesituasjonen. Jeg har hatt bra dialog og fått mange gode innspill fra idretten og frivilligheten i dette arbeidet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding.

Organisasjonene vil fortsatt ha muligheten til å søke om merkostnader, både til å utvikle nye aktivitetstilbud og til å tilpasse aktivitetene til smittevernrestriksjonene. I tillegg dekkes mindreinntekter fra arrangement og annen spesifisert aktivitet.

Kultur og likestillingsminister Abid Raja (V) åpner igjen pengesekken overfor idretten.

Kultur og likestillingsminister Abid Raja (V) åpner igjen pengesekken overfor idretten.

Foto: Knut Bjerke

Her vil sammenligningsgrunnlaget være tilsvarende arrangement og aktivitet i en normalsituasjon. Det legges opp til en dekningsgrad på 70 prosent ved helt eller delvis gjennomførte arrangement og aktivitet og 50 prosent for avlyste arrangement og aktivitet.

– Viktig å bli hørt

Derfor kan også Bærums Verk Hauger IF-leder Magne Myrmo se litt lysere på fremtiden.

– Det er veldig bra at idretten blir hørt, og at regjeringen har kommet med denne løsningen. Det er et godt bidrag slik at idrettslagene kan fortsette sin satsing på barn og unge, sier Myrmo nå.

Tidligere i år antydet han at klubben kunne tape i overkant av 800.000 kroner på tre store idrettsarrangementer som ikke ble noe av på grunn av korona, og at de heller ikke kunne søke om støtte for de samme arrangementene.

– Med denne krisepakken fra regjeringen, momskompensasjon og muligheter fra kommunenes Bærums-pakke, vil vi trolig kunne få kompenserte i overkant av 600.000 kroner, sier Myrmo.

– Dette er absolutt et steg i riktig retning, sier han.

Det er bevilget til sammen er 1.485 millioner kroner til stimuleringsordninger for frivilligheten og idretten fra 1. januar til 31. august 2021. 

Pengene blir fordelt på to ordninger – en bred stimuleringsordning og en ordning for publikumsarrangement av nasjonal verdi i idrettssektoren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.