Skip to main content

I dag starter Caspers US Open-eventyr

PÅ PLASS: Casper Ruud skal både spille single og double i juniorklassen i US Open i New York. Her er tennisspilleren fra Snarøya foran det store tablået i Flushing Meadows.
PÅ PLASS: Casper Ruud skal både spille single og double i juniorklassen i US Open i New York. Her er tennisspilleren fra Snarøya foran det store tablået i Flushing Meadows.

Casper Ruud ankom New York med tennisbagen full av selvtillit etter å ha kommet helt til semifinalen i Canada.

– Jeg spilte en bra turnering i Canada. Banene der var ganske like de som er her i US Open, så det burde passe meg fint, sier Casper Ruud.

16-åringen fikk ikke mange hviledager hjemme på Snarøya etter at han for snaue tre uker siden spilte hjem sin andre kongepokal da han – Bedre i år enn i fjor. Allerede to dager etter triumfen satte Casper seg på flyet til USA.

Der spilte han en juniorturnering i Washington der han kom til 3. runde.

– Jeg hadde ikke så store forhåpninger foran den turneringen. Tiden jeg hadde hjemme før NM var en del ferie, og NM ble heller ikke så veldig slitsomt. Derfor trengte jeg litt tid på å komme i skikkelig form igjen. Og det fikk jeg ved å trene hardt i resten av uken jeg var i Washington, forklarer Casper.

LES OGSÅ: Oppturen fortsetter for Ruud

Liker banene i New York

I turneringen i forrige uke i Quebec fikk han akkurat den oppladningen han trengte foran årets siste Grand Slam-turnering.

– Jeg fikk noen gode kamper og det på et banedekke som passet meg bra. Akkurat som her i US Open var spetten ganske høy. Det er sånne hardcourtbaner jeg liker best, påpeker 16-åringen.

LES OGSÅ: – Vi skal gi alt for å holde Norge oppe

Møter ung tysker

I dagens kamp på det gedigne tennisanlegget i Flushing i Queens, drøyt 45 minutter unna Manhattan, møter Casper Ruud tyskeren Nicola Kuhn. Han er bare 15 år, vel halvannet år yngre enn tennisspilleren fra Bærum. Kuhn måtte i motsetning til Ruud spille to kvalifiseringskamper for å komme med i turneringen.

– Jeg kjenner godt til han. Han trener mye i Spania, akkurat som meg. Jeg har trent en del med han. Han er en fighter, akkurat som meg, men jeg har litt mer rutine på dette nivået. Dessuten har han en tendens til å bli litt utålmodig, og det håper jeg kan bli en fordel for meg, sier 16-åringen.

LES OGSÅ: - Et tap er ikke verdens undergang, men man vil så gjerne gjøre det bra i Wimbledon

Hele familen på plass

I går trente han på noen baner like utenfor selve inngangen til Billy Jean King Tennis Center. Akkurat som i Canada er det faren Christian Ruud som er med som trener, siden Caspers faste trener Pedro Rico har fått fri fordi han skulle gifte seg.

– Det går fint med pappa som trener også. Dessuten er det hyggelig at hele familien min er på plass her i New York, smiler Casper.

LES OGSÅ: Casper Ruud fortsetter å imponere

Kampen mot tyske Kuhn spilles antageligvis ved 20.00 tiden norsk tid og kan følges her på US Opens offisielle sider.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.