Skip to main content

Hyllet i rådhuset

ARVELIG BELASTET: Ingunn Weltzien «måtte» bli orienteringsløper med begge opphavene, mamma Wenche Hultgreen og pappa Eystein Weltzien, som godt bevandret i skogen med kart og kompass.BEGGE FOTO: EVA GROVEN
ARVELIG BELASTET: Ingunn Weltzien «måtte» bli orienteringsløper med begge opphavene, mamma Wenche Hultgreen og pappa Eystein Weltzien, som godt bevandret i skogen med kart og kompass.BEGGE FOTO: EVA GROVEN

På vei til studier i Trondheim og flyttelasset i bilen utenfor stoppet Ingunn Weltzien i Bærum rådhus for å bli hyllet som juniorverdensmester orientering.

- Dette setter jeg veldig pris på, sier Ingunn Weltzien.

20-åringen fra Tyrving er blant et eksklusivt knippe idrettsutøvere fra Bærum som er blitt invitert til mottagelse hos ordføreren i rådhuset.

– Vi har litt andre kriterier enn Asker, som inviterer alle norgesmestrene. Her må du bli verdens- eller OL-mester, forklarer ordfører Odd Reinsfelt.

Juniorverdensmester i sprint ble Ingunn for en drøy måned siden i Litauen. Forrige uke gikk det ikke like bra i seniorens VM i Danmark. Hun røk ut allerede i kvalifiseringen og var veldig skuffet etterpå.

– Jeg klarte nesten ikke å snakke om det etter løpet, så skuffet var jeg, sier den ambisiøse orienteringsløperen.

Nå som hun har fått det hele litt på avstand, har hun kommet over det.

– Selv om jeg er junior, var jeg ikke med i senior-VM for å lære. Jeg var med for å prestere, poengterer Ingunn.

Bytter ikke klubb

Selv om hun nå bytter adresse fra Vøyenenga til Trondheim, er det ikke snakk om å skifte ut Tyrving-drakten.

Det skulle bare mangle, mamma Wenche Hultgreen er leder i Tyrving.

– Jeg kommer til å gå langrenn for Strindheim, men det blir fremdeles orientering for Tyrving, forsikrer den allsidige idrettsutøveren, som i tillegg til å hevde seg i verdenstoppen i orientering også er blant Norges beste skiløpere i sin klasse og vant gull på 3.000 meter på bane i junior-NM i friidrett i sommer.

Det blir fortsatt satsing på alle tre idrettene også fra basen i Trondheim. Der Ingunn Weltzien mellom alle treningsøktene også skal studere geografi på NTNUI.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.