Skip to main content

Høvik sjokkerte Stabæk

SEIRET: Stabæk vant til slutt mot Høvik selv om de havnet bakpå med tre tidlig i kampen.
SEIRET: Stabæk vant til slutt mot Høvik selv om de havnet bakpå med tre tidlig i kampen.

Høvik ledet 3-0 før Stabæk våknet i lørdagens NM-kvartfinale.

HØVIK - STABÆK 4-6

Lørdag ettermiddag barket Høvik og Stabæks bandyherrer sammen til NM-kvartfinale på Høvikbanen.

Stabæk tok første stikk i best av fem-serien da de slo Høvik 7-6 på hjemmebane torsdag.

LES MER: Stabæk sikret seieren mot Høvik - i siste minutt

Høvik ledet 3-0 da kvarteret var spilt, men Stabæk slo tilbake og halte til slutt i land seieren med 6-4. Dermed kan Stabæk være semifinaleklare hvis de vinner lagenes neste oppgjør mandag.

– Heldigvis var det tidlig i kampen. Vi hadde snakket om å være tålmodige før kampen og ikke være for opptatte av å avgjøre kampen tidlig. Vi hadde også snakket om at det kom til å bli en jevn og tøff kamp helt til slutt, og det ble det. 3-0 i fleisen er aldri noe moro, og vi måtte ta en timeout å justere litt. Jeg synes vi håndterte det greit, og jeg må gi honnør til gutta i dag som responderte veldig bra, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

Høvik-trener Igor Prakht var svært godt fornøyd med hvordan hans gutter startet kampen.

– Jeg tenkte at det var en helt fortjent ledelse. Vi hadde kampen under kontroll, men etterhvert merket vi at vi har en tynn stall med mange unge spillere. Vi skapte fine kombinasjoner, men slapp inn alt for enkle mål. Angrepsrekka vår er likevel den beste i eliteserien, sier Prakht.

Høvik best fra start

Det tok ikke lang tid før ballen lå i nettet på Høvikbanen. Etter et drøyt minutt sendte Høviks toppscorer Alexsander Serov Høvik i ledelsen.

Vertene var ikke ferdige med å sjokkere forhåndsfavorittene fra Stabæk. Etter ti minutter dro Sergey Likachev seg gjenom Stabæk-forsvaret og økte Høviks ledelse til 2-0.

Serov ble tomålsscorer etter 14 minutter da han sikkert satt 3-0 alene med keeper Aleksander Nygaard. Gjestene hang ikke sammen defensivt og klarte ikke produsere det helt store offensivt heller.

LES MER: Serov-show da Høvik avsluttet med målfest

Først etter 32 minutter fikk Stabæk satt ordentlig trykk offensivt. Toppscorer Bjørn Buskqvist sendte ballen inn til Fredrik Randsborg som reduserte til 1-3.

Samme Randsborg var frempå igjen åtte minutter senere og reduserte til 2-3 for Stabæk. Det sto seg også til pause.

Stabæk kom tilbake

Gjestene ventet ikke lenge før de slo tilbake i 2. omgang. Da det var spilt fem minutter av omgangen tok toppscorer Buskqvist ansvar på egenhåndog banket inn utlikningen til 3-3.

Fire minutter senere kunne Stabæk igjen juble. Da var det Mikkel Killi som satt inn 4-3 i favør gjestene.

82 minutter var spilt da Jan Olav Løyning gjorde alt på egenhånd og skar gjennom Høvik-forsvaret. Alene mot keeper gjorde han ingen feil og satt 5-3 for Stabæk.

Samme Løyning økte ledelsen etter 88 minutter, og da på straffe. Han var sikker og økte til 6-3.

Høvik reduserte til 4-6 på straffe ved Likachev på overtid, men det ble kun et trøstemål for gjestene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.