Skip to main content

Høvik seriemestere etter seriefinalen mot Stabæk: – Å vinne på deres hjemmebane er ekstremt gøy

Høvik-spillerne jubler med pokalen, som er det synlige beviset på at de er seriemestere etter 4-0-seieren over Stabæk. 

Foto: Anders Rødaas Aspelund

Høvik er seriemestre i bandy etter en solid seier borte mot Stabæk tirsdag. Og det falt i smak å løfte pokalen på rivalens hjemmebane.

STABÆK - HØVIK 0-4

– Å, dette var så deilig. Den beste følelsen på lenge, jubler Høvik-spillerne Laura Follesø og Julie Storvik sammen etter 4-0-seieren mot Stabæk tirsdag.

Premissene før seriefinalen mellom de to Bærum-klubbene var nemlig klare. Vant Stabæk, ville de avgjøre kampen om seriegullet - mens Høvik stakk av med pokalen dersom de sikret seieren.

Og etter en spennende åpning på kampen, var det etter hvert ingen tvil om hvor seriegullet ville havne - Høvik sikret seieren med 4-0.

– Det er skikkelig deilig at vi faktisk får til spillet, og får til det vi har øvd på. Vi klarte å sette mulighetene, og det var deilig å vinne litt klart, sier Storvik.

– Og det er ekstremt gøy å vinne her, smiler de to Høvik-spillerne.

Uten tap

Høvik har gått gjennom seriespillet uten tap. Etter ni kamper har de vunnet åtte og spilt en uavgjort - sist gang de møtte Stabæk. 60 mål har blitt scoret, og kun ni sluppet inn.

– Jeg føler at vi har utviklet oss skikkelig, og tatt steg underveis i seriespillet. Vi får oftere og oftere til det vi har øvd på, sier Storvik når hun skal forklare suksessen.

Sandra Follesø (foran) kjemper om ballen under seriefinalen mot Stabæk i bandy. Like etter kunne hun heve pokalen over hodet.

Foto: EVA GROVEN

– Vi er også blitt litt eldre og litt mer rutinerte. Vi klarer å holde roen i stor grad, sier Follesø.

Høvik vant også sluttspillet i fjor - med svært mange av de samme spillerne de har i dag på banen. Storvik understreker at laget er en sammensveiset gjeng, som har det gøy i garderoben.

– Og selv om vi er unge, så er det noen fra mange årskull. Det er ikke store hull med mange år mellom spillerne, det er noen i veldig mange årskull. Det gjør at det blir en god gruppe. Vi kjenner hverandre, påpeker Follesø.

– Mot et bedre lag 

Blant Stabæk-spillerne var stemningen naturligvis noe mer skuffet, men kaptein Lene Skrettingland er klar på at Stabæk tapte mot et bedre lag tirsdag.

– Det er ingen annen måte å si det på, sier hun.

– Men jeg synes vi spiller bra, og gjør det vi ble enige om å gjøre. 

I fjor måtte Stabæk trekke laget. Skrettingland er derfor fornøyd med at de i det hele tatt kjempet om seriegullet helt inn.

– Det er jo aldri gøy å tape. Men vi tenker sånn, vi spilte jo ikke i fjor, og hadde mange ute. Så vi er egentlig fornøyde med å gjøre det bra i år. Og det kommer nye muligheter, forklarer hun.

Stabæk-spillerne måtte etter hvert skuffet innse at gullet røk.

Foto: EVA GROVEN

Mål etter tverrliggertreff

Det var gjennom cornere vi fikk de første sjansene i kampen tirsdag. Laura Follesø og søster Sandra Follesø hadde gode avslutninger etter corner, bare for å se ballen suse like til side for mål.

Stabæk var heller ikke ufarlige på corner. Etter snaut tyve minutter hamret Martine Døhlen Holm løs etter et hjørneslag, kun for å se ballen smelle i tverrligger og over.

Uheldig for Stabæk - og Høvik responderte nådeløst. Stine Emilie Pedersen fant Laura Follesø, som driblet seg inn i farlig område, skjøt ballen i lengste hjørne – og Høvik ledet seriefinalen 1-0.

12 minutter før pause var Stabæk nære ved å utligne. En fin pasning fant Emily Werenskiold, som kom alene med keeper – men skuddet ble reddet av Høviks sisteskanse, Stine Emilie Pedersen.

Det ble ikke flere mål i første omgang, og spenningen levde. 

Høvik avgjorde

Pauseresultatet betød at Stabæk måtte score to ganger i den andre omgangen for å sikre seriegullet, men det var Høvik som tok kommandoen etter hvilen. 

Først kom Christine Bustgaard til en stor mulighet, som ble reddet av Stabæk-keeper Grete Helen Andersen. Men sjansen viste seg å være et skremmeskudd - minutter senere var Høvik frempå igjen. Anette Wiken Lund fant Storvik, som satte ballen høyt i mål, til 2-0.

Høvik hadde tatt et langt steg mot seriegull – og snaue tyve minutter før kampslutt tok de et nytt. Laura Follesø fant Bustgaard, som satte Høviks tredje.

Og da Stabæk satset noe høyere kontret Høvik – og et drøyt minutt før slutt satte Bustgaard inn Høviks fjerde, med et skudd ned i sitt venstre hjørne.

Høvik er seriemestere 2020.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.