I et tett snødrev og med vanskelig forhold skulle norgesmesterskapet i stor bakke avgjøres på Lillehammer tirsdag kveld.

Med der var tre lokale innslag fra Asker og Bærum. Tom Hilde og Halvor Egner Granerud skulle forsvare Askers farger, mens Rune Velta skulle forsvare Lommedalens ære.

LES MER: Asker-hoppere bytter plass i verdenscupen

Etter 1. omgang var ferdighoppet var det klart at ingen av Asker og Bærums hoppere kjempet helt i toppen. Egner Granerud var best av de tre med sin 9. plass. Like bak på 10. plass fulgte klubbkamerat Tom Hilde.

Mellom dem skilte det kun 0,4 poeng i favør Granerud.

I 2. omgang bommet Hilde kraftig, måtte "slå kontra" midt i svevet, og landet på 97,5 meter, mens Granerud hoppet hele 126,5 meter. Dermed slo han klubbkameraten med god margin, og endte på en fin 5. plass. Hilde falt ned til en 17. plass.

– Jeg er strålende fornøyd. Jeg gjorde to av årets beste konkurransehopp, hvis ikke de to beste. Det begynner å bli en stund siden jeg har hatt to kvalitetshopp i konkurranse, sier Granerud til Budstikka.

Han mener han var der han skulle være etter 1. omgang, og var dermed heller ikke nervøs før han satte utfor i 2. omgang.

– Jeg hadde fullt fokus på arbeidsoppgavene, og det er jeg godt fornøyd med, forklarer Granerud.

Kenneth Gangnes fra Kolbukameratene vant rennet suverent med 11,2 poeng på andreplasserte Johan Andre Forfang. Andreas Stjernen knep tredjeplassen.

LES MER: Tom Hilde var lengst i Japan

Rune Velta fikk ingen opptur etter en tung sesong så langt og endte på 21. plass i 1. omgang. Han hoppet 121 meter i 2. omgang. Det holdt til en 14. plass.