– Jeg synes det var fantastisk at så mange folk kom for å overvære avdukingen, sier Marit Økern Jensen.

Hun er datter av Harald Økern, en av Norges beste kombinertløpere på 1920-og 30-tallet og vinner av seks kongepokaler. I Bærums Skiklub er han en legende, og kjent som mannen ansvarlig for å ha fått Skuibakken bygget i 1928.

På den tradisjonelle nyttårsfeiringen som i år ble arrangert for åttende gang, var den årlige nyttårstalen supplert med avduking av et relieff av Økern under hoppkanten. Avdukingen sto kultursjef i Bærum, Berit Inger Øen, for.

– Harald Økern var en stor idrettsmann, erklærte kultursjefen i sin nyttårstale.

– Og bakken han var med på å bygge har vært en samlingsplass, ikke bare for folk fra Skui.

– Stemningsfullt

Det er Skuibakkens venner som står for arrangementet, med støtte fra Bærum kommune. Klokken fire begynte folk å gå i fakkeltog fra sletta og oppover mot kulen. Der ventet varm gløgg, et sprakende vardebål og nyttårskonsert med Skui Brass på Kongetribunen.

– Det er jo veldig stemningsfullt når mørket blir lyst opp av fakler og bål, sier formann i Skuibakkens venner, Morten Heldal Haugerud,

– Vi har hatt en jevn stigning i oppmøte siden oppstarten i 2008, og det virker som det har blitt en tradisjon for mange.

Perfekt for barna

For familien Foldstad fra Bekkestua var det første gang nyttår ble feiret i Skuibakken.

– Det er litt sent å vente til klokken 12 for barna, så da er det perfekt å få litt nyttårsaftenspenning nå, slår pappa Jørgen fast.

For Even (3) og Leanna (5) var det kun en ting som betydde noe.

– Jeg vil se fyrverkeriet. Det er så mange fine farger da, smiler sistnevnte.

Også Erika Dahl og Jan Petterson fra Stabekk, som hadde med seg Theodor (3) og Linnea (9 måneder), var på nyttårsfeiringen på Skui for første gang. De var positivt overrasket.

– Vi hadde ikke trodd det skulle komme så mange, og at det var så familievennlig. Det er en veldig koselig stemning her, erklærer Pettersen.

– Vi kommer garantert tilbake neste år, legger Dahl til.

– Et monument

To som helt sikkert ikke var i Skuibakken for første gang var Carl Erick Fuglesang og Odd Brevik. Begge to har svevet over hoppkanten flere ganger, og førstnevnte holder en personlig rekord der på 105 meter. De synes nyttårsarrangementet er en fin anledning til å markere hva de beskriver som et spesielt samhold i hoppmiljøet i Bærum.

– Den gruppen som hele tiden jobber for å holde bakken i stand legger ned en enorm jobb, og det sveiser jo folk sammen. Det er alltid veldig hyggelig å komme hit og møte kjentfolk og si godt nyttår. Denne bakken er jo virkelig også et monument i bygden vår, forteller Fuglesang.