Denne sesongen er Rune Velta (26) en av de mest erfarne skihopperne på landslaget. Derfor mener landslagstrener Alexander Stöckl det er naturlig at han tar mer lederansvar på laget, melder NTB.

– Det er viktig at de som har vært med lengst tør å føre den kulturen vi har videre. De må jobbe som gode forbilder og snakke med de unge om hvordan vi ønsker å ha det, sier Stöckl til Budstikka.

Den 26 år gamle hopperen fra Lommedalen ble nest beste nordmann i verdenscupen i fjor med sin åttendeplass. Kun Anders Fannemel (24) var bedre med sin fjerdeplass.

Rune Velta er verdensmester!

– Går riktig vei

Etter at Anders Jacobsen (30) og Anders Bardal (33) ga seg etter forrige sesong, er Velta og Fannemel de mest erfarne på laget. De vil derfor få litt ekstra ansvar for at Johann Forfang (20), Kenneth Gangnes (26), Phillip Sjøen (19) vet hva som kreves av dem. Den jobben tror landslagssjefen at Velta vil vokse seg inn i.

– Jeg husker selv da jeg var uerfaren og ny at det var greit å ha noen å rådføre seg med. Jeg er åpen for å være det, og til tider føler jeg også at jeg tar den rollen, sier Velta selv om trenerens ønsker.

Når verdenscupsesongen begynner i tyske Klingethal 21. november, tror landslagssjefen at Velta vil være med og prege resultatlistene. Det til tross for at han nivået hans har variert i løpet av forsesongen.

Nå er han derimot på rett vei. Torsdag testet de norske hoppguttene formen i slovenske Planica. I testrennet ble det hoppet ett hopp både K120, K90 og K70, og Velta vant sammenlagt foran Gangnes og Fannemel.

– Det går i alle fall riktig vei, men er heldigvis lenge igjen til vinteren. Mangler litt ennå, men det er på vei, sier Velta.