Som siste hopper utfor i første omgang sørget Halvor Egner Granerud for dagens lengste hopp med 240 meter.

- Det var helt vanvittig. Dette var hans første hopp i skiflyving og før dette hadde han ikke hoppet lengre enn 140 meter, forteller en kry pappa Svein Granerud fra sletta i Vikersund.

Den stolpe pappaen fulgte hoppet gjennom en kameralinse.

- Han landet jo aldri - det var bare helt rått, sier Svein Granerud.

LES OGSÅ: Fikk sjokkbeskjed: – Det er ganske kjipt

- Trodde jeg skulle lande på 150 meter

– Dette var et helt ellevilt hopp fra jeg forlot hoppkanten, til jeg landet. Egentlig fikk jeg aldri flyfølelsen, men var heller litt nervøs, sier Halvor Egner Granerud  til Drammes  Tidende.

– I det jeg rundet kulen trodde jeg at jeg skulle lande på 130 meter. Så ved 150 skjønte jeg at det kom til å gå langt. Da skjøt jeg plutselig ut av bakken som et annet h... og fikk en enorm høyde. Det skyldes i overkant stor fart på toppen, og er ikke måten for å sette rekord, sier Egner Granerud til DT.

LES OGSÅ: Satser mot 200 meter

Se video-intervju publisert på YouTube med Egner Granerud her (laget av Johanna Hauge og Bastian Lunde Hvitmyhr fra Høgskulen i Volda):

Kort tid etter hoppet var Halvor igjen klar for en ny runde og han var kjapt på  vei opp igjen i den store bakken.

Før hoppet innrømmet han at som andre ferske skiflygere har han en drøm om å sveve over 200 meter. Og sjansen for det kan være større når han er prøvehopper.

Prøvehoppingen, som skulle startet ved 15-tiden, kom ikke i gang før noe over klokka 17. Årsaken var mye og ustabil vind i anlegget, som førte til utsettelser.

Vikersund en verdens største hoppbakke  og de  eneste skiflygingsbakken i Norge. Bakkerekorden og verdensrekorden er på 251,5 meter og innehas av Anders Fannemel.

 

Får ikke være med i rennet

Halvor Egner Granerud fra Asker Skiklubb  trodde først han skulle få hoppe konkurranse i Vikersund. Så kom sjokkbeskjeden om at man hadde glemt en ny regel.

– Det har kommet en regel som er ny for denne sesongen. Du må ha verdenscuppoeng eller poeng i Sommer Grand Prix for å få lov til å hoppe skiflyging. Det har jeg klart å surre bort, sukker skihopperen fra Asker.

Han har 35. plass som best i verdenscupen. De 30 beste i hvert renn får hoppe 2. omgang og får verdenscuppoeng.