Skip to main content

Høiland flytter hjem til Bærum – kan bli Stabæk-retur

Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland tror ikke det blir noen enkel kamp borte mot Sandnes Ulf.
Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland tror ikke det blir noen enkel kamp borte mot Sandnes Ulf.

Jon Inge Høiland (35) kan være på vei tilbake Stabæk. I sommer flytter familien tilbake til Snarøya, og Høiland vil helst være med.

– Det som er fakta er at jeg ikke spiller så mye i Rosenborg nå, og det er en situasjon jeg ikke er fornøyd med. Jeg føler fortsatt at jeg har mye å gi som fotballspiller, sier John Inge Høiland.

Han spilte for Stabæk i perioden 2007 til 2010, før han dro til Trondheim sammen med trener Jan Jönsson.

– Familien skal flytte hjem til huset på Snarøya i Bærum i sommer, og det kan være en mulighet at jeg kan bli med dem, sier han. Huset på Snarøya har vært leid ut mens han har spilt i Rosenborg. Han har også solgt huset i Trondheim.

Tror RBK vil slippe

Han har en kontrakt med Rosenborg som går ut i januar 2014.

– Jeg tror RBK er villige til å slippe meg. Det virker som om de vil satse på unge spillere, og at jeg ikke får fornyet kontrakten, sier Høiland til Budstikka.

Han har bare spilt tre kamper fra start for Rosenborg så langt denne sesongen.

Glad i Stabæk

Jon Inge Høiland ønsker ikke så si noe om han har vært i dialog med Stabæk om en mulig kontrakt. Men 35-åringen sier følgende:

– Jeg skal i hvert fall bo på Snarøya i Bærum, og Stabæk er en klubb jeg er veldig glad i. Å spille for dem kan absolutt være en mulighet, sier han.

– Mye har endret seg i Stabæk etter at du forlot klubben. Du kjenner deres økonomiske situasjon?

– Jeg kjenner forutsetningene til klubben, ja. Det er noe annet enn det jeg er vant med fra Rosenborg eller Stabæk da jeg var der sist. Men Stabæk kommer til å reise seg igjen. Det er jeg helt sikker på, sier Jon Inge Høiland som har 25 landskamper for Norge.

– Jeg rakk akkurat å få gullklokken, smiler den sympatiske backen.

Har mye å gi

Høiland har rukket å bli 35 år gammel. Men han frykter ikke at alderen kan sette kjepper i hjulene for en videre karriere på fotballbanen.

– Kroppen er veldig bra, og jeg er ikke skadet. Jeg har fortsatt konkurranseinstinktet, og mener at jeg kan bidra i noen år fortsatt, sier han.

– Har du sett Stabæk i år?

– Jeg har sett et par kamper, og det er varierende det jeg har sett. Men det er mye spennende unggutter på laget. Spesielt på midtbanen, sier Jon Inge Høiland.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.