Skip to main content

Hjelmseth og Norge sikret VM-plass

KLAR FOR VM: Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth.

Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth (38) var med å sikre Norge VM-plass etter at Norge slo EM-vinner Nederland i Oslo tirsdag. Nå forlenger hun trolig karrieren.

Norge - Nederland 2-1

 

Dermed er Norge klar for fotball-VM i Frankrike neste år, etter at de ble gruppevinnere etter tre poeng mot Nederland.

Norge fikk en drømmestart på oppgjøret. Den første scoringen kom etter bare fem minutter da Ingrid Syrstad Engen sendte hjemmelaget i ledelsen på Intility Arena på Valle i Oslo.

Bare minuttet senere la Isabell Herlovsen på til 2-0.

Kvarteret før pause reduserte Vivianne Miedema for gjestene, men anført av en god Ingrid Hjelmseth i Norges mål, sikret Norge seieren.

– Det er så deilig, vi har jobbet så hardt for dette her. Vi har vist alle hvor gode vi er, sa landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter kampen.

LES OGSÅ: Dette kan bli Ingrids siste sesong

Fortsetter

Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth har tidligere signalisert at hun kom til å legge opp etter 2018-sesongen hvis Norge ikke kvalifiserte seg til VM i Frankrike neste år.

– Jeg har sagt at jeg kommer til å fortsette med fotball ut 2019 om vi kvalifiserer oss til VM i 2019. Kvalifiserer vi oss ikke, blir 2018 min siste sesong, sa hun til Budstikka foran denne sesongen.

Dermed kan Stabæk trolig se frem til å bruke landslagskeeperen også neste år.

Norge er nå klare for sitt åttende VM på rad.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.