Skip to main content

Heten slo ut Casper i US Open

UTSLÅTT: Etter to timers spill i stekende hete i US Open måtte Casper Ruud be om legeassistanse.
UTSLÅTT: Etter to timers spill i stekende hete i US Open måtte Casper Ruud be om legeassistanse.

Casper Ruud taklet heten dårligst i oppgjøret mot svenske Mikael Ymer. Dermed ble det exit i 3. runde i US Open.

På stillingen 1-3 i det tredje og avgjørende settet følte Casper Ruud seg så dårlig at han måtte be om legeassistanse i New York.

Han pekte på hodet da dommeren spurte hvor han ikke følte seg bra. Da hadde han og svenske Mikael  Ymer spilt i over to timer i stekende hete og høy luftfuktighet.

- Jeg begynte å føle meg dårlig på stillingen 1-2 i det tredje settet. Det var et langt game i solsteken, uten noe skygge i det hele tatt, forteller Casper.

LES OGSÅ: Casper Ruud storspilte i US Open

Etter tre minutters legebehandling var Casper igjen på banen. Og han fikk med seg pappa og trener Christians råd: Nemlig å gå for vinnere raskt.

Det gjorde også Casper, men etter å ha redusert til 2-3 var det ikke noe energi igjen på tanken. Til slutt vant svensken greit 6/2 i avgjørende sett.

LES OGSÅ: Casper Ruud videre i US Open

Sterkt første sett

Det hele startet derimot vedlig bra for 16-åringen fra Snarøya. I et jevnt og velspillende første sett var det han som var sterkest i tie breaket. Planen om å spille mest på Ymers forehand, for så å få muligheter til å angripe svenskens backhand på en kort ball, fungerte til tider bra.

- Taktikken fungerte bra, men det ble et tøft sett. Ymer er sykt ballsikker, så det ble mange lange dueller. Jeg hadde en settball på stillingen 5-4, men klarte ikke å vinne den. Det var ingen fordel for meg at det første settet  ble så langt, sier Casper.

Starten av andre sett startet dårlig for 16-åringen. Den tredjeseedete svensken brøt serven hans allerede i det første gamet og dominerte deretter stort etter som Casper slet mer og mer med varmen.

Fra tribunen kunne pappa Christian bare konstatere at Mikael Ymer, som er av etiopisk avstamning, helt klart tålte heten bedre enn sønnen.

- Ymer kan løpe til i morgen i denne varmen, Dessuten er han veldig god på de viktige poengene, påpekte Christian uderveis.

LES OGSÅ: I dag starter Caspers US Open-eventyr

Rett til legen

Det tredje settet gikk like fort som det andre, siden Casper etter hvert ikke orket å spille sitt harde og tunge spill fra grunnlinjen. Etter at kampen var over måtte han få ny behandling.

- Jeg ble iset ned og fikk beskjed om å ta det rolig de neste timene, sier Casper, som selv om han spilte to gode kamper i US Open nå reiser hjem tiil Snarøya med en stor dose skuffelse i bagen.

- Målet var kvartfinale og det klarte jeg ikke, så derfor er jeg skuffet selv om jeg holdt seedingen min, avslutter han. 

 

LES OGSÅ: Her er Vestre Bærums tennisdrøm 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.