– Å trene med Liverpool var veldig bra, og det var en god erfaring for meg å ta med meg videre, sier Herman Geelmuyden.

Uken etter NM-finalen for G16, der Stabæk slo Viking 5–2 – og Geelmuyden selv var banenes klart beste spiller – dro han til Liverpool for å trene med den engelske klubbens G16- og G18-lag.

– Jeg trente med G16-laget i begynnelsen av uken, og da G18-laget kom hjem fra Sevilla, trente jeg med dem, forteller 15-åringen som i høst skrev under en proffkontrakt med Stabæks A-lag.

LES OGSÅ: Stabæks finalehelt drar til Liverpool

Flere utenlandsopphold

Liverpools G18-lag trenes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, med 504 kamper for klubben. Han la opp i 2016 etter et kort opphold i USA og LA Galaxy, og vendte hjem til Liverpool.

– Jeg pratet med ham før treningen, og han var veldig hyggelig. Han har var også med på treningen da vi spilte fem mot fem. Og han herjet på banen. Han satte den i vinkelen hver gang han forsøkte, sier 15-åringen.

Det er ikke det første utenlandsoppholdet for det unge talentet. Han har trent med italienske AC Milan, og har tre treningsopphold bak seg i nederlandske PSV Eindhoven. Likevel har Geelmuyden ingen umiddelbare planer om å flytte på seg.

LES OGSÅ: Stabæk knuste Viking, skapte historie

– Jeg har hovedfokus på Stabæk, og trives veldig godt i klubben. Planen er å begynne på videregående skole på NTG fra neste høst, sier han.

Gode tilbakemeldinger

15-åringen går nå på NTG-U, og har kontrakt med Stabæk ut 2019-sesongen.

– Hvordan var tilbakemeldingene fra Liverpool?

– De muntlige var gode. Det kommer vel også noen skriftlige tilbakemeldinger etter hvert, svarer Geelmuyden, som også spilte en kamp for G16-laget mot Sunderland.

Akademileder i Stabæk, Gaute Larsen, var med 15-åringen til Liverpool den første perioden av oppholdet. Etter det var hans far, Christian Geelmuyden, der.

LES OGSÅ: Derfor hyller alle Morisbak Skjønsberg

– Vi ble tatt veldig godt hånd om av Liverpool, og jeg må også berømme Stabæk som krever at klubbene han trener med har et seriøst opplegg for ham, og at Stabæk også har med en representant under oppholdet, sier Christian Geelmuyden. Herman Geelmuyden ble nylig også kåret til «Morgendagens talent» av TV2 og Statoil.