Skip to main content

Her starter Emil (1) løpsfesten på Fornebu

Fornebuløpet. Emil 1 1/2 år
Fornebuløpet. Emil 1 1/2 år

På toårsdagen til bestekameraten kastet Emil Blomberg Sveen (15 mnd.) seg ut i løypa. Nå sikter Fornebuløpet seg inn på de yngre utøverne.

For det var ikke snakk om å gi noe annet enn alt, da han med hjelp av mor hev seg ut i barneutgaven av Fornebuløpet onsdag ettermiddag.

Mor, Kristin Blomberg Sveen, forteller at den tidlige starten på løpskarrieren skyldes deltagelse i en barnebursdag – lagt til Fornebuløpet. Selv har hun deltatt i alle utgavene av Fornebuløpet, og skulle selv ta fatt på løpets lengste distanse – 10 kilometer.

Med seg har hun fått store deler av jobben.

– Vi er syv av 21 fra jobb som stiller, så prosentandelen er høy, sier Blomberg Sveen, som jobber ved Akastor på Fornebu.

LES OGSÅ: Marianne (47) tar Fornebu-trippel som trening

Over 3.000

I år samlet Fornebuløpet over 3.000 deltagere, og satte tradisjonen tro ny deltagerrekord.

Nytt av året er at løpet nå har knyttet seg tettere til den lokale ungdomsskolen Hundsund – hvor over 300 elever hadde varslet sin ankomst, for tyvstarte konkurransen med 3 kilometer løping. For å kunne ha elevene til stede, måtte løpet arrangeres i skoletiden, og derfor ble det åpnet for at Hundsund-elevene kunne starte den første distansen i Fornebuløpet allerede klokken tre.

Se Budstikkas bilder fra Fornebuløpet:
Se Budstikkas bilder fra Fornebuløpet 2017  

Blant disse var Philip Sebastian Adielsson (15) og Emma Frogner (15).

– Det er veldig sosialt når hele skolen skal konkurrere, og så er det bra at de legger til rette for fysiske tiltak, sier Frogner, som så frem til den harde styrketesten.

FULL FART: Elevene ved Hundsund skole ga full gass fra start i Fornebuløpets første utgave av det de håper skal bli et skoleløp for skolene i nærområdet.
FULL FART: Elevene ved Hundsund skole ga full gass fra start i Fornebuløpets første utgave av det de håper skal bli et skoleløp for skolene i nærområdet.

LES OGSÅ: Nå smadres rekorden i Fornebuløpet

Vil fenge unge

For 15-åringene er helt i målgruppen til Fornebuløpet, som nå vil sørge for at det er flere enn mor og far som har glede av løpsdagen.

– Dette skal være for hele familien, og da er det viktig at vi har et godt tilbud, sier arrangementsansvarlig Odd Grønli, som forteller at rektor ved Hundsund skole var svært entusiastisk da løpet foreslo å bruke skolen som forsøkskaniner.

– Tanken er at dette skal bre seg ut til flere skoler. Vi har eksempler fra Drammen hvor man gradvis gikk fra 50–60 elever til flere tusen ved et slik løp. Elevene skal uansett løpe distansen på skolen, så hvorfor ikke legge den biten til Fornebuløpet, sier Grønli.

Fornebuløpet slår stadig deltagerrekorder, og arrangementslederen mener de unge er viktige for å sørge for at løpet stadig vokser.

– Skoleløp og barneløpet gjør at de får en utvikling, og kan komme tilbake i fremtiden for å løpe lenger. At de deltar i ung alder kan være med å styrke veksten videre i fremtiden, sier Grønli.

Skulle trene håndball

Selv om det var god stemning under skoleløpet, tror ikke Adielsson at rekrutteringen av unge går helt av seg selv.

– Når de arrangerer det gjennom skolen så må vi møte opp; jeg tror det kunne blitt vanskeligere å få så mange hit dersom det var frivillig, sier 15-åringen, som selv gjerne skulle prioritert en tidlig håndballtrening med sitt Haslum-lag, fremfor å løpe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.