Skip to main content

Her er Vestre Bærums tennisdrøm

NY HALL: Slik ser Vestre Bærum tennisklubb for seg at anlegget deres på Rykkinn kan se ut, om de får bygget det ut. Dette er forslaget fra entreprenøren som klubbens medlemmer har vedtatt at klubben skal gå videre med.
NY HALL: Slik ser Vestre Bærum tennisklubb for seg at anlegget deres på Rykkinn kan se ut, om de får bygget det ut. Dette er forslaget fra entreprenøren som klubbens medlemmer har vedtatt at klubben skal gå videre med.

Vestre Bærum Tennisklubb håper de kan ta første spadetak på sitt nye anlegg allerede denne høsten.

Nylig sa medlemmene i Vestre Bærum Tennisklubb (VTBK) enstemmig ja til klubbens planer for et nytt anlegg på Rykkinn. Nå håper klubben at de kan starte byggingen så snart som mulig.

– Vi har et sterkt ønske om å starte byggearbeidet i høst. Det blir viktig å starte grunnarbeidet før telen kommer, sier daglig leder og hovedtrener i klubben, Torgrim Fossbråten.

Målet er at en ny innendørshall med fire baner, to nye utendørsbaner og nytt klubbhus skal stå klart til klubbens 40-årsjubileum i 2016.

Utbyggingen skal etter planen koste rett i underkant av 24,4 millioner kroner. 2,5 av de millionene skal betales fra egen lomme. For å komme dit selger klubben blant annet andeler i en tennisbane via nett, til klubbens rundt 400 medlemmer og andre støttespillere.

– Vi er godt over halvveis nå, forteller klubblederen.

LES OGSÅ: Casper Ruud storspilte i US Open

Tror på løsning

Selv om han understreker at de har god kontroll på budsjettet, erkjenner han at 24 millioner kroner er mye for en klubb som VTBK.

– Det blir noen tøffe år i starten før vi får spillemidler. Det blir en utfordring, men det har vi tatt høyde for, sier Fossbråten.

Bærum kommune har ennå ikke godkjent planene, men klubblederen tror det snart vil komme i orden.

Deretter gjenstår sluttforhandlingene på lånet av 9,1 millioner kroner. De resterende midlene har de budsjettert med å få inn gjennom spillemidler og momskompensasjon.

Klubben har ikke tenkt noe særlig over muligheten for at de ikke får nytt anlegg nå.

– Det verste scenarioet for oss er at vi må vente til våren med å starte byggingen, sier Fossbråten.

Tilbud til Lommedalen

Vestre Bærum Tennisklubb har i dag lange køer på sine to innendørsbaner. Det haster derfor med oppgradering, mener klubblederen.

– Vi har lange ventelister for tenniskurs og medlemskap, så det er viktig for oss å få på plass bedre muligheter innendørs, sier han.

Om det nye anlegget blir klart i jubileumsåret 2016, er det ikke bare klubbens 400 medlemmer som får nyte godt av det.

Lommedalen tennisklubb, som selv ikke har noen innendørsbaner, vil få tilbud om å leie hallen til sine medlemmer.

Tennisklubben samarbeider i tillegg med flere lokale skoler om fleridrettstilbud for barn etter skoletid og som en del av SFO.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.