Skip to main content

Her er Petter Belsvik på Nadderud – gamleklubben reagerer på jobbsamtaler

Petter Belsvik (t.h.) var tirsdag på Nadderud og hadde samtaler med Stabæk og sportslig leder i klubben, Inge André Olsen.

Foto: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Petter Belsvik (51) er svært aktuell som ny assistenttrener i Stabæk. Kongsvinger advarer Stabæk mot å opptre uryddig. 

– Jeg ønsker ikke å si noe om dette nå, sa Petter Belsvik til Budstikka da lokalavisen møtte han utenfor kontorene til Stabæk Fotball på Nadderud tirsdag. 

Deretter forsvant den tidligere Stabæk-treneren inn til samtaler med sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen og trolig hovedtrener Jan Jönsson.

– Vi skal ha en samtaler med ham, og vi kjenner jo Petter Belsvik godt fra før av, sier Olsen. 

– Vi har undersøkt flere muligheter etter at Kaz Sokolowski forsvant som assistenttrener. Vi har snakket med flere, og forsøkt å kjøpe fri flere også. Vi har nå blitt holdt orientert at Petter Belsvik har sagt opp sin stilling i Kongsvinger, og at han nå er tilgjengelig på markedet, sier Olsen.

Stabæk forsøkte tidlig i juli å kjøpe fri Petter Belsvik fra jobben som assistenttrener i Kongsvinger, men fikk nei.

Bestrider oppsigelsen

Stabæks samtaler med Belsvik får Kongsvinger til å se rødt. Klubben har bestridt Belsviks oppsigelse, og ber Stabæk om å følge gjeldende retningslinjer. 

– KIL har bestridt oppsigelsen, og forventer at Stabæk opptrer ryddig og i henhold til gjeldende retningslinjer, sier Kongsvinger-leder Espen Nystuen, som selv har en fortid i Stabæk.

– Hva legger du i å opptre ryddig?

– Det normale er å ta kontakt med klubben hvor personen har kontrakt i forkant.

– Inge André Olsen har tidligere uttalt at Stabæk gjorde et forsøk på å diskutere en overgang med Kongsvinger. Stemmer dette?

– Det stemmer at han tok kontakt med oss, etter at han tok kontakt med Belsvik først.

– Hva tenker du om den rekkefølgen?

– Jeg er inne på det, når jeg sier at vi bestrider oppsigelsen, sier Nystuen.

Kongsvinger-lederen forteller at klubben foreløpig ikke foretar seg noe rundt Stabæks samtaler med Belsvik, men at de følger nøye med på prosessen. 

Lang historie

Petter Belsvik har en lang historie med Stabæk. Som spiller scoret han 75 mål på 115 kamper, før han vendte tilbake som assistenttrener i 2007, under Jan Jönsson. Han dro videre til Lillestrøm, før han tok over Stabæk som hovedtrener i januar 2012. Han ledet klubben til opprykk fra 1. divisjon 2013, men fikk ikke bli med klubben opp i eliteserien.

Inge André Olsen bekrefter at stillingen som assistenttrener er en 100 prosent stilling.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.