Skip to main content

Her er nytt Pride-flagg på plass

Tom-Eirik Skarpsno er påtroppende hovedtrener og avtroppende daglig leder i Haslum HK. Nå har han hengt opp et nytt Pride-flagg utenfor Nadderud Arena, etter at det forrige ble revet ned.

Tom-Eirik Skarpsno er påtroppende hovedtrener og avtroppende daglig leder i Haslum HK. Nå har han hengt opp et nytt Pride-flagg utenfor Nadderud Arena, etter at det forrige ble revet ned. 

FOTO: PRIVAT

Haslum HK nekter å la seg kneble. De har hengt opp Pride-flagget på nytt.

– Vi har fått tilbake flagget etter at det ble reparert, og nå heiser vi det opp igjen, sier fungerende daglig leder i Haslum HK, Tom-Eirik Skarpsno. 

Han er også nyansatt hovedtrener i klubben, etter at tidligere trener Sten Stockfleth fikk sparken i april.

Men natt til søndag fikk Skarpsno andre ting enn en håndball i hendene. To dager tidligere hadde klubben hengt opp et helt nytt Pride-flagg i forbindelse med Pride-dagene i Oslo, som begynner i dag. 

Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Det flagget fikk ikke henge lenge i fred. 

Natt til søndag ble det revet ned og ødelagt. 

– Jeg synes det er veldig trist at det skal være slik i 2021. Det viser i hvert fall hvor viktig det er med holdningsskapende arbeid, sa Tom-Eirik Skarpsno da.

Masse støtte

Skarpsno forteller at de har fått massiv støtte etter hærverket. 

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, blant annet i sosiale medier. Vi har fått bra med blest om saken, selv om hærverket i utgangspunktet var en negativ sak, forteller Skarpsno.

– Det er viktig at vi som en håndballklubb står bak en slik viktig sak, mener han.

Klubben har også fått støtte fra flere andre eliteserieklubber i håndball.

– Vi er også blitt oppfordret av idrettslaget Raballder Sportsklubb (en samling av lag og foreninger som tilbyr sportslige og sosiale tilbud rettet mot homofile og lesbiske) til å fronte denne saken, forteller Skarpsno.

Åpent for alle

Haslum-lederen kjenner ikke til noen homofile toppspillere i herrehåndballen i Norge. På kvinnesiden er det flere som stått frem, blant dem profilerte Gro Hammerseng-Edin. 

– Det er et maskulint miljø i herrehåndballen, men jeg tror ikke noen vil få noen problemer om de står frem. Jeg synes det er trist om man ikke gjør det, selv om jeg kan forstå det. Håndballen er åpen for alle, uansett seksuell legning, sier Tom-Eirik Skarpsno.

– Den beste måten å svare på hat, er kjærlighet. Jeg oppfordrer alle i nabolaget rundt hallen til å heise opp flagg i solidaritet. Det vil vise at det er flere som er for grunnleggende menneskerettigheter, enn imot, sa Nils Erik Flate til Budstikka da flagget ble revet ned. 

Han er leder i FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, avdeling Oslo Viken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.