Skip to main content

Her er Johaug tilbake fra utestengelsen, i Fornebuløpet: – Godt å kjenne på konkurranseinstinktet

TILBAKE MED NUMMER PÅ BRYSTET: Therese Johaug løp Fornebuløpet torsdag kveld. Etterpå var hun strålende fornøyd med arrangementet - og glad for å konkurrere igjen.
TILBAKE MED NUMMER PÅ BRYSTET: Therese Johaug løp Fornebuløpet torsdag kveld. Etterpå var hun strålende fornøyd med arrangementet - og glad for å konkurrere igjen.

Langrennsstjernen Therese Johaug fikk et startnummer på brystet for første gang på nesten to år, da hun stilte på startstreken i Fornebuløpet torsdag.

Løpet er nemlig langrennsstjernens første med startnummer på brystet siden hun ble utestengt for brudd på dopingbestemmelsene i 2016. Så får det være at det var til fots, og ikke med ski på beina.

Trivdes gjorde Johaug uansett, på veiene rundt om på Fornebu.

– Det var moro å løpe, og å få en god hardøkt her. Samtidig var det en fantastisk stemning rundt løypa. Folk heiet deg frem, og jublet. Det var veldig morsomt, sier Johaug til Budstikka.

Hun var den syvende raskeste på Fornebuløpets 10-kilometer – den lengste enkeltstående konkurransen i løpet, og Johaug vant sin klasse, kvinner 23-39 år.

Og Dalsbygda-jenta er klar på at det var godt å delta i konkurranse igjen.

– Det er veldig artig å få startnummeret på brystet igjen, og endelig få konkurrere. Det var moro å løpe i dag, og kjenne på konkurranseinstinktet. Det våkner absolutt igjen, ler skistjernen.

LES OGSÅ: Johaug, deltakerrekord og korpsmusikk - slik blir Fornebuløpet

Fornøyd med formen - og arrangementet

Johaug skryter altså av arrangementet – og er også godt fornøyd med hvordan hun selv ligger an per nå – i mai 2018.

– Jeg synes dette var et veldig godt arrangement. Og jeg er absolutt kjempefornøyd. Det er første gang jeg løper en 10-kilometer, og det gikk ganske bra, sier hun.

– Jeg ligger godt an. Den fysiske formen er bra, men samtidig er det jo ikke konkurransesesong for oss nå. Dette her er fin terping, og for å få inn konkurranseinnstinktet igjen, smiler Therese Johaug.

LES OGSÅ: Johaug: – Vinnerinstinktet våkner nok i Fornebuløpet

Flugstad Østberg-skryt

Det var ikke bare Therese Johaug av skistjernene som var med torsdag kveld.  Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Eirik Brandsdal og Anders Gløersen stilte også.

Og også Ingvild Flugstad Østberg var strålende fornøyd med arrangementet.

– Det er første gang jeg er med, og det var en veldig positiv opplevelse i dag. Det virker veldig godt organisert. Det er veldig lett å skjønne hvor man skal løpe, og veldig greit fra start. Ingen var sure, og det var energidrikke og vann. Nei, det var bra organisert rett og slett, smiler Flugstad Østberg.

Se bilder fra Fornebuløpet 

Hun var, i likhet med Johaug, godt fornøyd med hvordan hun presterte i tikilometeren på Fornebu. Flugstad Østberg ble nummer 24 totalt.

– Jeg er skikkelig fornøyd. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Jeg disponerte løpet godt. Det var artig å se gutterygger også, og hente inn én og én.

– Dette er et godt arrangement nå på sommeren? Det å få på et startnummer og å få konkurranseinstinktet i gang?

– Absolutt! Det er som du sier, det er noe med startnummeret. Da klikker det for oss skiløpere. Da er det tut og kjør, og ingen kjære mor. Da blir det en skikkelig hardøkt. Det er bra å få pushet seg, og ute i denne varmen her nå, så blir det et skikkelig bra løp, sier skihelten.

Og legger til:

- Jeg oppfordrer andre til å melde seg på! Det er sikkert det som er det verste for mange, det å ta det steget.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.