Skip to main content

Her er idrettsnavnene du bør lære deg i 2016

SNØBRETT: Mons Røisland (18) er invitert til X-Games i Aspen i vinter. Han håper også å kvalifisere seg til X-Games på hjemmebane i Oslo.
SNØBRETT: Mons Røisland (18) er invitert til X-Games i Aspen i vinter. Han håper også å kvalifisere seg til X-Games på hjemmebane i Oslo.

Det gror godt i Asker- og Bærums-idretten. Blant de mange talentfulle utøverne er Mons Røisland (18) fra Høvik, som er invitert til å konkurrere mot de aller største snøbrettstjernene i verden.

I slutten av januar skal snøbrettkjører Mons Røisland måle krefter med verdens beste. Halvveis ut i sin første sesong på landslaget er 18-åringen fra Høvik invitert til X-Games i Aspen som én av kun tolv utøvere. Fire av dem er fra Norge, tre fra Bærums Skiklub (BSK): Røisland, Ståle Sandbech og Aleksander Østreng.

Grunnlaget for karrieren, som nå er på vei mot stjernene, la hjan i Kirkerudbakken.

– Det er ikke det største og beste anlegget, men det er jo mange store navn som kommer herfra, sier 18-åringen der han sitter i varmestuen.

LES OGSÅ: Ståle Sandbech donerte gave: – Helt fantastiske å kjøre på

Han var åtte da han begynte å kjøre snøbrett. Selv om han egentlig ikke kjente noen i bakken fra før var det aldri noe problem å komme inn i miljøet.

– Selv om jeg var helt ny her sto jeg med Kirkerudbakken-legender som Eirik Nesse og Jessie Blackwell. Det var ikke skummelt å komme tilbake hit. Det var en veldig varm velkomst å få her som ny, skryter han.

Mons Røisland er en av flere lokale talenter som kan få sitt store gjennombrudd i 2016. Hans første store test for året kommer i Aspen. Deretter håper han å kunne representere BSK under X-games i Oslo.

TENNIS: Casper Ruud (16) avslutter 2015 som verdens nest best rankede junior.
TENNIS: Casper Ruud (16) avslutter 2015 som verdens nest best rankede junior.

– Jeg får se hvordan jeg gjør det i Aspen. Hvis jeg da ikke har fått invitasjon, kjører jeg Trysil-kvaliken 13. februar, sier han.

For 2016 sett under ett er det store målet å alltid lande triksene han prøver seg på i konkurranse, og å vise stabil kjøring. Han har til nå først og fremst kjørt slopestyle, men kommer også til å få prøve seg mer i big air-konkurranser.

LES OGSÅ: Alpintalentet Mina Fürst Holtmann får Løkkekruset for VM-bragden på Hafjell

Får skryt av OL-medaljør

OL-sølvvinner Ståle Sandbech (22) har god tro på at klubbkamerat i BSK har en stor fremtid i bakken.

SANDVOLLEYBALL: Victoria Faye Kjølberg (21) sikter mot sommer-OL i Brasil.
SANDVOLLEYBALL: Victoria Faye Kjølberg (21) sikter mot sommer-OL i Brasil.

– Han er en av de yngre guttene som er mest voksen i måten han kjører på og tenker under konkurranse. Han er en mann å se opp for denne vinteren og vintrene som kommer, sier han.

Røisland ble en del av snøbrettlandslaget før denne sesongen.

– Han er en sprudlende fyr og bra man å ha med på tur og på landslaget, sier Sandbech.

Se også opp for disse

Ingrid Landmark Tandrevold (19), skiskyting: Juniorverdensmester og seniornorgesmester i 2015. Har junior-VM som er naturlig mål i 2016. Anses av landslagsledelsen som en av Norge fremste juniorer.

SKISKYTING: Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold (19) sikter seg inn mot junior-VM.
SKISKYTING: Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold (19) sikter seg inn mot junior-VM.

LES OGSÅ: Fossum-jentene regjerte i Kollen

Emil Bohinen (16), fotball:Er tatt opp i Stabæks A-stall for 2016. Fikk i fjor sin debut på G16-landslaget.

Camille Linberg (16), fotball: Har flere landskamper på U-nivå, og ble i sommer tatt opp i Stabæks A-stall.

LES OGSÅ: Stabæk-jentenes elleville jubel: – Det er helt sykt deilig

Victoria Faye Kjølberg (21), sandvolleyball: Har sommer-OL i Rio de Janeiro som 2016s store mål. Skal hun nå dit, må Asker-talentet og hennes nye makker Ane Guro Hjortland (23) imponere i Grand Slam-turneringen i Stavanger til sommeren.

Halvor Granerud (19), skihopp: Ble juniorverdensmester i laghopp i 2015, og debuterte nylig i Hoppuken etter god hopping i kontinentalcupen.

HOPP: Halvor Egner Granerud (19) debuterte i romjulen i Hoppuken.
HOPP: Halvor Egner Granerud (19) debuterte i romjulen i Hoppuken.

LES OGSÅ: Halvor Egner Granerud: – Jeg reiser hjem som verdens 36. beste skihopper

Casper Ruud (17), tennis: Har tatt store steg og ble fredag verdens høyest rankede junior. Skal i 2016 prøve seg i flere seniorturneringer, og har mål om å komme seg inn blant topp 500 i verden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.