Skip to main content

Henning Berg ferdig Stabæk

FERDIG: Henning Berg gir seg i Stabæk.
FERDIG: Henning Berg gir seg i Stabæk.

Stabæk-trener Henning Berg blir trener på Kypros. – Illojal er jeg ikke, sier Henning Berg som forlater Stabæk på nedrykksplass

Henning Berg er ferdig som trener for Stabæk, et år etter han tok over jobben til Toni Ordinas. Berg ledet Stabæk til trygg grunn høsten 2018, men forlater klubben på nedrykksplass etter åtte spilte kamper i 2019.

LES OGSÅ: Kjetil Rekdal etter Berg-exit: – Jeg leter etter jobb

– Tidspunktet for at jeg forlater Stabæk nå, er selvfølgelig ikke ideelt. Men Stabæk har visst om min situasjon lenge. Klubben har selvfølgelig også vært informert om mine samtaler med Omonia Nicosia, sier Henning Berg til Budstikka.

– Du forlater klubben når de ligger på en utsatt tabellsituasjon. Noen vil mene at du er illojal?

– Illojal er jeg ikke. Jeg tror heller ikke at det er så mange som mener det. Men jeg skjønner at en del kan være skuffet over at jeg drar fra klubben nå. Og tidspunktet er selvfølgelig ikke bra. Det hadde vært bedre om dette skjedde etter sesongen i fjor, eller tidlig på nyåret i år, sier Berg.

Han legger til at det også har vært andre klubber som har vært interessert i ham.

– Jeg kan ikke si noe om hvilke klubber det er, sier han.

 

Fikk beskjed mandag

Daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold, sier følgende: 

– Det har vært en dialog denne uken mellom den kypriotiske klubben og Henning, og vi fikk tidlig signal om interessen. Det ble endelig avklart i formiddag, og spillerne fikk beskjed kort tid før dere, sier Tunold.

LES OGSÅ: Stabæk-spillere har fått kyssesyken

Sokolowski leder laget

Etter det Budstikka erfarer skal Berg lede fredagens trening.

Kontrakten til Berg løp i utgangspunktet ut etter denne sesongen. Klubben hadde ikke startet samtaler om en forlengelse, men hadde likevel startet arbeidet med å sondere markedet for en mulig erstatter. Lørdag leder assistenttrener Kaz Sokolowski laget i treningskampen mot Lillestrøm.

– Vi har kompetanse på plass midlertidig, og Kaz Sokolowski leder laget sammen Øystein Garborg i treningskampen lørdag. Samtidig fortsetter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Tunold.

Vil ha med Kaz

Men det er ikke sikkert at Stabæk kommer til å beholde Kaz Sokolowski så lenge. Han har vært assistenten til Henning Berg i flere klubber. Både i Polen og Ungarn.

Berg legger ikke skjul på at han ser på mulighetene for  å ta med Sokolowski til Kypros.

– Jeg skal ha med en assistenttrener til Kypros, og det er ikke avklart hvem det blir. Kaz er aktuell for den jobben. Jeg har jobbet med ham i mange år, og det samarbeidet har fungert veldig bra, sier Henning Berg.

 

LES OGSÅ: Mokhtar skulle redde Stabæk, nå er han ferdig i klubben

Har startet jakten på ny trener

Han forklarer at de lenge har visst om Bergs ønske om å trene en klubb i utlandet igjen. Stabæk har fått økonomisk kompensasjon fra den kypriotiske klubben, men Tunold vil ikke kommentere summen.

– Beløpet kan jeg ikke kommentere, men det dreier seg ikke om store summer, sier Tunold.

Etter at Berg ble ansatt i Stabæk, ble også Kaz Sokolowski hentet til Nadderud. Tunold har ikke fått signaler om Sokolowski nå følger etter Berg. Prosessen med å finne en ny trener ledes av sportslig leder Inge André Olsen.

– Vi kan ikke kommentere aktuelle kandidater nå, sier Tunold.

Fikk beskjed via SMS

Spillergruppen fikk beskjeden via SMS i formiddag.

– Det kom vedlig brått på, og det var selvfølgelig en overraskelse, sier Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen til Budstikka.

Han mener timingen er uheldig.

– Det er selvfølgelig aldri gunstig at en trener slutter midt i sesongen, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.