Skip to main content

Henning Berg er Stabæks nye trener

LETTE OG FANT: Sportslig leder i Stabæk Fotball, Inge André Olsen, har funnet Stabæks nye trener.
LETTE OG FANT: Sportslig leder i Stabæk Fotball, Inge André Olsen, har funnet Stabæks nye trener.

Den tidligere landslagskjempen har skrevet under en ett og et halvt års kontrakt om å være Stabæks hovedtrener.

Nøyaktig en uke etter at Toni Ordinas fikk beskjed om at han var ferdig som hovedtrener i klubben, har Stabæk landet en ny trener. Henning Berg leder Stabæk-laget på onsdagens trening.

– Det er et valg som vi er trygge på og han er et navn som har vært høyt oppe på listen når vi har ansatt trener tidligere, sier sportslig leder Inge André Olsen.

– Denne gangen klaffet det, han er førstevalg hos oss og vi tror han kan være med og løfte laget.

Olsen påpeker at Bergs første trenerjobb var i Lyn NTG.

– Topp referanser

– Det likner veldig på det vi driver med i Stabæk. Han kjenner til modellen og DNA'et i klubben og akademiet. I tillegg har han en veldig god karriere som spiller fra topp europeisk nivå. Han har også fått topp referanser som trener. Det er ikke mange norske trenere som har vært på det nivået han har, sier Stabæks sportslige leder.

Henning Berg

Som spiller har Berg 100 A-landskamper for Norge og har store meritter internasjonalt. Som trener har han blant annet vunnet den polske ligaen med Legia Warszawa og ledet laget i europaligaen.

– Vi føler det er en veldig bra klaff med det Stabæk står for, sier Olsen som legger til at han håper Berg skal organisere Stabæk-laget bedre.

– Han vet hva som kreves for at Stabæk skal utvikle spillere som kan ta steget og gå videre.

LES OGSÅ: Spår kunstgressrevolusjon

Var førstevalg

Stabæk-lederen røper at klubben har hatt samtaler med tre kandidater og at Berg var førstevalget.

Olsen sier at det er for tidlig å si noe om hvilken formasjon Stabæk vil spille under Berg og at moderne trenere ikke henger seg opp i tallkombinasjoner, men spiller etter prinsipper og hvilke spillere de har.

Han tror ikke Berg kommer til å representere et stilbrudd i Stabæk.

– Vi ønsker å stramme litt til. Vi synes kanskje vi periodvis har vært litt naive defensivt. Der tror vi Henning har stor kompetanse.

 

PÅ FELTET: Henning Berg ledet sin første Stabæk-trening onsdag formiddag. Her i samtlae med Gaute Larsen.
PÅ FELTET: Henning Berg ledet sin første Stabæk-trening onsdag formiddag. Her i samtlae med Gaute Larsen.

– Penger har ikke styrt

Da Bob Bradley var på vei ut av Stabæk gjorde klubben en omfattende kartlegging. Berg var også den gang i Stabæks søkelys.

– Det klaffet ikke den gang. Vi startet ikke på null denne gang, prosessen gikk litt raskere nå enn om vi hadde startet på null.

Olsen bekrefter at Stabæk har skrevet avtale med Berg ut 2019. Han sier Berg passer inn i Stabæks budsjetter.

– Han er opptatt av å bli behandlet fair. Men det er ikke penger som har styrt denne prosessen, da hadde han ikke gått til Stabæk. Han har vært opptatt av at det skal være fair, og at det er en fair mulighet for å lykkes her. Det har gått kjapt og det har ikke vært lange sverdslag om det økonomiske.

Olsen sier Berg ikke har stilt krav om forsterkninger i sommer for å ta jobben.

– Men alle ønsker å få inn forsterkninger. Det er ikke et krav, men at vi ser det er behov for å styrke konkurransen i laget. Vi er innstilte på å hente spillere.

Spillerne er ikke involvert i valget og ansettelsen av Berg.

– Vi trakk ikke inn spillerne rundt dette. Det har vært riktig, føler vi, ikke å involvere spillergruppen. Det er Stabæk som klubb som ansetter hovedtrener. Vi tror dette er et veldig godt valg og spillerne kommer til å like den personen vi får inn.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.