Skip to main content

– Helt fantastisk mesterskap

NM-DRONNING: Aurora Dybedokken tok tre gull i junior-NM i Overhalla i helgen. Bildet er fra stafett-NM i Sandnes tidligere i år.
NM-DRONNING: Aurora Dybedokken tok tre gull i junior-NM i Overhalla i helgen. Bildet er fra stafett-NM i Sandnes tidligere i år.

Tyrving ble suverent beste klubb i junior-NM i helgen med åtte gull.

Totalt 18 medaljer ble det til Bærums-klubben i junior-NM.

– Nå har vi blitt beste klubb i de fire store mesterskapene i år; innendørs-NM senior, UM innendørs, stafettmesterskapet, og i junior-NM, sier en fornøyd Jo Nesse.

Aurora Dybedokken sto alene for tre av gullmedaljene i Overhalla. På søndag løp hun først inn til seier på 800 meter, før hun vant gull på 2.000 meter hinder bare en time senere. Dagen før ble det gull på 1.500 meter.

– Det er helt fantastisk. At en løper vinner to distanseløp, og i tillegg tar medalje på stafett på samme dag kan jeg ikke komme på å ha sett før, sier Nesse.

LES OGSÅ: Dybedokken tok sensasjonell bronse

Tyrvings sportslige leder er full av lovord om den unge langdistanseløperen.

– Noen har kommentert at hun har det flotteste løpesettet i Norge, og det er jeg egentlig enig i. Hun løper så flott, sier Nesse.

To gull til Skatteboe

Karoline Skatteboe vant to gull i Overhalla. Skatteboe vant 3.000 meter på lørdag med tiden 10.05.20. Dagen etter ble det gull på 3.000 meter også med hinder.

Langdistanseløperen fikk også sølv og bronse i mesterskapet. Bronse ble det på 800 meter, mens sølvmedaljen kom på 1.500 meter.

LES OGSÅ: Her er Norges raskeste 18-åring

Jonas Halonen vant 100 meter på tiden 10.93, men deltok ikke på 200 meter, på grunn av at han har vært syk etter EM.

Amalie Iuel vant gullmedalje på 400 meter hekk, mens Katarina Mögenburg vant gull i høyde med 1,72. Mögenburg tok også sølv i lengde, med 5,66.

LES OGSÅ: Skatteboe ble beste nordiske i EM

Mange gode prestasjoner

På jentenes 1.000 meter stafett ble det sølv og bronse til de to Tyrving-lagene.

Frederik Jahr tok bronse i tresteg, med ny personlig rekord på 13,06. Jahr tok også medalje i høyde. Der ble det sølvmedalje, etter å ha hoppet over 2,03.

Sofie Olsholt tok sølv i tresteg, med 11,75. I stavkonkurransen ble det bronse til Kari Strømhaug, på 3,50.

Helene Rønningen tok bronse på 100 meter på tiden 12.40.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.