Skip to main content

Haslum vant etter dramatisk avslutning

Thomas Langerud med en av mange redninger fra kampen mot Runar søndag.

Foto: EVA GROVEN

For et drama det ble da Haslum slo Runar søndag! Og i spissen – Haslums keeper, Thomas Langerud (20).

HASLUM – RUNAR 27–26

For ikke nok med at Langerud sto som en vegg og reddet skudd etter skudd for Haslum i sluttminuttene – i kampens aller siste sekunder var vi vitne til en voldsom dramatikk i Nadderud Arena.

Et Runar på desperat jakt etter utligning skjøt mot mål to sekunder før slutt. Ballen gikk i Haslum-blokken før også Langerud fikk en berøring. Og det var nok – alarmen som sier at kampen er over blåste av tideler før ballen spratt i mål.

– Jeg tenkte først: «Hvorfor lager vi ikke frikast på han spilleren?» Men så tenkte jeg at det sikkert er en regel jeg ikke husker. Det var heldig at den gikk i blokken, i bakken og via hendene mine før den gikk inn. Hvis ikke hadde de jo utlignet, smiler Langerud.

Faktisk slapp han ikke inn et eneste mål på kampens siste åtte minutters

– Hvor deilig er det å feire med laget etter en slik avslutning på kampen?

– Det er absolutt deilig. Jeg har ikke reddet dette laget på denne måten tidligere. Det viser at de har tro på meg, og jeg har absolutt tro på dem, sier keeperen.

 – Hans soleklart beste kamp

Og innen de dramatiske sluttsekundene hadde Langerud holdt Haslum inne i kampen. De rødkledde lå nemlig under 22–24 så sent som 12 minutter før slutt.

Haslum kunne juble for seier over Runar i Nadderud Arena søndag kveld.

Foto: EVA GROVEN

– Dette er soleklart hans beste kamp i eliteserien. Jeg tror dette er en kjempeinspirasjon inn i treningshverdagen hans. Han er en av de mest seriøse spillerne jeg vet om, han trener masse. Å få en opplevelse som i dag inn i den treingshverdagen tror jeg vil være gull verdt, sier trener Sten Stockfleth om keeperen.

Snudde kampen

Etter en jevn åpning tok Haslum for første gang ledelsen i kampen da Benjamin Hallgren scoret 4–3 etter seks minutter. Men den første gangen et av lagene tok ledelsen med to mål var da Runar ledet 13–11 fem minutter før pause. 

Haslum utlignet denne ledelsen, men glapp igjen rett før pause – og halvveis var det 17–14 til Runar.

Etter hvilen knappet Haslum sakte, men sikkert innpå. Nikolai Strickland, Benjamin Hallgren og Viktor Glatthard sørget tidlig for at Haslum bare var ett mål bak, før Strickland utlignet snaut fem minutter ut i omgangen.

Runar spilte god håndball, og tok ledelsen både 22–20 og 24–22. Men Haslum ga ikke opp, og kom tilbake og utlignet begge tomålsledelsene. Etter at Runar tok ledelsen 26–25 åtte minutter før slutt, stengte altså Langerud buret – og da Hallgren banket inn to mål mot slutten av kampen, var Haslum i føringen. 

Og etter noen dramatiske sluttsekunder kunne de slippe jubelen løs.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.