Skip to main content

Haslum-toget tøffer videre – tok sin åttende strake seier i eliteserien mot Runar

SNUDDE KAMPEN: Sebastian Barthold og Haslum snudde etter en svak første omgang kampen og slo gjestene fra Sandefjord.
SNUDDE KAMPEN: Sebastian Barthold og Haslum snudde etter en svak første omgang kampen og slo gjestene fra Sandefjord.

NADDERUD ARENA: (Haslum-Runar Sandefjord 29-27) Haslum-maskineriet trengte en omgang for å få opp dampen mot Runar, men etter pausen feide de all tvil av banen.

Med syv strake serieseiere hadde Haslum festet et godt grep om andreplassen på tabellen, da sjetteplassen Runar Sandefjord tirsdag kveld kom på besøk til Nadderud Arena.

Mot Runar var det derimot et noe svekket Haslum-lag som gikk på banen. Både Magnus Søndenå, Adam Nyfjäll og Håvard Bjørnskau Johannesen måtte se kampe fra sidelinjen.

Joakim Patriksson åpnet scoringsballet da han etter halvannet minutt lekte seg med gjestenes forsvar og lurte inn 1-0.

Haslum kunne skaffet seg en fin ledelse tidlig, men en rekke offensive feil gjorde at gjestene isteden gikk opp i 2-4 etter syv minutter.

Halvveis ut i første omgang ledet Runar med ett mål, og Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno la sitt første time out-kort hos sekretariatet.

Selv om Haslum er et av ligens mestscorende lag, ligger spillerne langt bak på toppscorerlisten. Det mener Tom-Eirik Skarpsno og Anders Røe er en fordel.

Fikk låne ledelsen

Etter 18 minutter fikk vertene en håndsrekning av gjestene, da Runar måtte spille halvannet minutt med to mann mindre på banen. Det tok få sekunder før August Pedersen sendte Haslum i ledelsen, men det ble med det ene målet før Anders Røe også ble vist ut.

Kort tid etter var Runar igjen fulltallige, og de brukte overtallet til å ta tilbake ledelsen. Lagene fulgte hverandre inn mot pause, men Runar holdt et jerngrep om ledelsen. Gjestene fikk god hjelp av en gammel Haslum-kjenning, Kristijan Jurisic, som sto en solid kamp mellom stengene.

Da pausesignalet lød sto det 10-12 på måltavlen i favør gjestene.

LES OGSÅ: Sebastian Barthold forlenger med Haslum

Snudde etter pause

I SIGET: Joakim Patriksson var sentral da Haslum tok sin åttende strake seier på bekostning av Runar Sandefjord.
I SIGET: Joakim Patriksson var sentral da Haslum tok sin åttende strake seier på bekostning av Runar Sandefjord.

Patriksson begynte andre omgang som den første, ved å score første mål, men Runar holdt seg ett og to mål foran de første fem minuttene.

Haslum kom seg etter hvert à jour, mye takket være svenske Patriksson, og ti minutter ut i omgangen var hjemmelaget i ledelsen.

Haslum byttet Trond Tjemsland inn i målet for Håvard Åsheim. Den rutinerte målvakten begynte med en sterk redning som sendte laget i en kontring som endte med scoring av Sebastian Barthold. Dermed hadde Haslum for første gang i kampen en tomålsledelse.

LES OGSÅ: Haslum forlenger med Simen Schønningsen

Punkterte på slutten

Haslums snuoperasjon så ut til å ta selvtilliten fra Runar, og på stillingen 23-20 ba trener Johan Zanotti om time out.

Det så umiddelbart ikke ut til å hjelpe for gjestene, og etter 21 minutter hadde Haslum økt til 25-20. Litt senere ble derimot effekten tydeligere, da Runar hadde knappet innpå til 25-24 fem minutter før full tid.

Det så lenge ut til å kunne bli spenning til siste sekund, men da Anders Røe først økte til 27-25 før Bård Egil Tobiassen banket inn 28-25 ett minutt før slutt, var det ingen tvil om hvor poengene ville ende.

Kampen endte til slutt 29-27.

Haslum har dermed vunnet sine åtte siste kamper i eliteserien.

Vi kommer tilbake med mer om kampen.

LES OGSÅ: Denne giganten er klar for Haslum

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.