Skip to main content

Haslum tapte mot serielederne

Vegard Sørlie Tennfjord og Haslum tapte borte for Kolstad onsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum gikk på et seksmålstap borte Kolstad onsdag kveld. – Vi klarer ikke stille opp i forsvar, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

KOLSTAD – HASLUM 34–28 (18–14)

– Det er en tøff bortekamp, noe vi visste på forhånd. Vi klarer ikke helt stille opp i forsvarsarbeidet vårt, og de får score altfor mange enkle mål, rett og slett, og får for mange avslutninger bak i banen, der de er på sitt beste, sier Stockfleth etter kampen mot serielederne Kolstad.

Etter at Haslum hang bra med i det første kvarteret av kampen, stakk Kolstad litt og litt fra. Midtveis var trønderne foran med 18–14. I andre omgang røynet det etter hvert litt på, og på det meste var Kolstad foran 31–22.

– Hva er grunnen til at dere ikke stilte opp?

– Det er vanskelig å si. Vi mangler et par spillere, men bør prestere bedre likevel. Jeg vil ikke skylde på det. Prestasjonen vi gjør i dag er ikke god. Vi kunne prestert vesentlig bedre selv om vi manglet to spillere, sier Stockfleth.

Lårhøne og brukket nese

Haslum manglet nemlig Sander Andreassen Øverjordet, som er ute med brukket nese, og Anders Røe, med lårhøne, onsdag. Andreassen Øverjordet er spilleren Stockfleth nylig kalte eliteseriens beste spiller, mens Røe er Haslums kaptein.

– Hvor mye hadde det å si?

– Det får vi aldri svaret på. Jeg vet at de spillerne vi hadde i dag, og vi som lag, kan prestere bedre enn det vi gjorde. Man får ikke gjort noe med at vi har noen skader, vi som er her må prestere.

Fulgte hverandre innledningsvis

Lagene fulgte hverandre til å begynne med i kampen. Kolstad tok ledelsen 1-0, men Haslum og Felix Abrahamsen Lunde utlignet – og det samme skjedde etter at Kolstad gikk opp til 2–1.

Haslums Binai Aziz scoret så 3–2 for Haslum, og sendte bæringene i ledelsen for første gang i kampen. Men Kolstad kom tilbake – og snudde til en 5-3-ledelse. Og denne tomålsledelsen holdt seg til midtveis i første omgang – hver gang Kolstad økte, reduserte Haslum.

Men 12 minutter før pause scoret Kolstad først til 12–9 – og så rett etter til 13–9. Trønderne var fire mål foran. Denne ledelsen holdt seg til pause – selv om Kolstad økte til femmålsledelse, reduserte Stian Andre Brevik, Jostein Epland og Aziz hver sin gang.

Dermed var stillingen midtveis 18–14.

Bom på bom

Ett minutt etter hvilen scoret Jostein Epland andre omgangs første mål. Kolstad økte på ny til firemålsledelse like etter.

Da Felix Lunde reduserte til 20-17, var det et lite håp om at Haslum kunne kjempe seg inn i kampen igjen. Men tre bom på de neste tre avslutningene – og enda en på den femte – gjorde sitt til at Kolstad var foran med fem igjen.

Mads Falck Rekstad reduserte til 19-23, og Binai Aziz til 20-24, men sakte, men sikkert dro Kolstad mer og mer fra.

25–20 ble til 29–22 – før Kolstad gikk opp til 31–22 ti minutter før slutt.

Sluttspurt

Men Haslum nektet å gi seg. Vegard Sørlie Tennfjord reduserte til 23-31, før Nikolai Tveter Strickland og Stian Andre Brevik sørget for at Haslum var seks mål bak, da syv og et halvt minutt gjensto – og da Aleksander Selmar Pedersen scoret drøyt fire minutter før slutt, var Kolstad-ledelsen «bare» på fem mål.

Men Haslum brente de to neste avslutningene sine – og kampen var i realiteten avgjort.

Kolstad økte til 34–28 drøye minuttet før slutt – noe som også ble sluttresultatet.

– Skal løfte oss

Førstkommende søndag møter Haslum Bækkelaget i Nordstrandhallen. På egne nettsider melder Haslum at Andreassen Øverjordet er ute i den kampen også, men Stockfleth håper Røe kan bli frisk til kampen.

– Han har en lårhøne, så det bør det være muligheter for, sier Stockfleth.

Han håper på stor bedring til søndagens kamp.

-Det er alltid irriterende å tape kamper. Vi ønsker å prestere så godt som mulig hver gang, og det gjorde vi rett og slett ikke i dag. Vi får jobbe hardt inn mot kampen søndag, og skal vi levere en bedre prestasjon mot Bækkelaget, sier Stockfleth.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.