Skip to main content

Haslum snudde kampen, og knuste Kolstad

Trond Tjemsland sto som en vegg da Haslum knuste Kolstad søndag.

Foto: Knut Bjerke

Haslum lå under med fire mål, men en snuoperasjon og en Trond Tjemsland i det umulige hjørnet sørget for seier mot Kolstad søndag.

HASLUM – KOLSTAD 29–25

Det så nemlig ikke optimalt ut for Haslum da motstander Kolstad økte til 9-5-ledelse etter 18 spilte minutter i Nadderud Arena søndag. Haslum hadde nettopp brent et par avslutninger, og Kolstad spilte god angrepshåndball.

Men 12 minutter før hvilen virket det som at en bryter gikk på hos bæringene – som spilte flott kontringshåndball og banket inn kampens neste åtte scoringer, i løpet av syv minutter. Plutselig var Haslum foran med fire; og de rødkledde ga ikke fra seg ledelsen i resten av kampen – selv om Kolstad kom nære.

Halvveis ledet Haslum 15–12 – og ved kampslutt var de røde foran med 29–25. Seieren gjør at Haslum passerer Bækkelaget på tabellen, og klatrer til femteplass.

– De drar fra oss i en periode ene og alene fordi vi brenner en del gode muligheter. Men spillet er fint, og så fort vi kom inn i flyten så løsnet det. Vi spilte fin håndball i starten og, men av og til brenner man noen skudd, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

– Men vi klarer å holde mentaliteten uten å fokusere på hva tavlen viser. Så får vi en ekstra boost selvfølgelig, når vi kommer i momentum og scorer mange på rad. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen.

Veggen Trond Tjemsland

Kolstad hadde riktig nok sine sjanser. Men forsvaret spilte godt, og bakerst sto Trond Tjemsland som en vegg.

Spesielt en dobbeltredning da Kolstad fikk tre skuddmuligheter, der det siste gikk i stolpen, var enorm.

– Det var en god kamp. Det satt fra start, og jeg klarte å holde det gående gjennom hele kampen. Det er veldig motiverende å stå bak der når forsvaret jobber så mye som de gjør. Og vi viser god moral i dag når vi kommer tilbake etter å ha ligget under, sier Tjemsland.

– Vi spiller ikke dårlig i starten, men kommer til mange gode sjanser. Men vi klarer å snu det.

Dominic Grimstad Peter scorer for Haslum under søndagens seier mot Kolstad.

Foto: Knut Bjerke

Lå under

Etter at Haslum og Sander Andreassen Øverjordet åpnet scoringsballet søndag, fulgte de to lagene hverandre frem til 3–3. Da scoret Kolstad to på rad, og økte til 5–3 – og etter at Binai Aziz reduserte til 4-5, og etter hvert Felix Abrahamsen Lunde til 5-6, stakk Kolstad fra, til 5–9.

Men Haslum skulle altså svare. Anders Røe banket inn en scoring, før Stian Andre Brevik fulgte opp. Og etter at Viktor Glatthard kriget inn 8-9, kunne samme Brevik sørge for utligningsmålet – før Røe, Glatthard, Jostein Epland og Nikolai Tveter Strickland fullbyrdet snuoperasjonen.

Kolstad kom seg noe til hektene, men Haslum gikk i garderoben til pause med en tremålsledelse.

Holdt unna

Kolstad scoret imidlertid de to første målene i andre omgang, og hadde også muligheter til å utligne Haslum-ledelsen.

Men hver gang trønderne bare var målet bak, tettet godt forsvarsspill og Tjemsland igjen for Haslum. Og da spesielt Jostein Epland banket inn mål offensivt, holdt de rødkledde fremdeles ledelsen – med 21–19 etter halvspilt andreomgang.

Dominic Grimstad og Stian Brevik økte til 23-19, og Haslum-ledelsen virket komfortabel igjen. Men tre kjappe Kolstad-mål gjorde likevel sitt til at spenningen levde åtte minutter før slutt.

Men så var det denne Tjemsland, da. Mens Stian Brevik ganger to og Thomas Kristensen sørget for mål, stoppet keeperen det meste Kolstad kom med – og Haslum ledet 26–22 fem minutter før slutt.

Dermed var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne – Haslum vant til slutt 29–25.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.