Skip to main content

Haslum sikret seg en stjernespiller

FORSTERKNING: Binai Aziz (33) har skrevet under en toårskontrakt med Haslum HK. FOTO: HASLUM MEDIA

Binai Aziz (33) har vært på Årets lag i eliteserien håndball. Nå kommer han fra svensk håndball og blir Haslum-spiller kommende sesong

33-åringen, som er siviløkonom, har fått jobb i Oslo og blir Haslum-spiller kommende sesong. Han har spilt flere sesonger for Bodø HK og blant annet vært på Årets lag i eliteserien. 

Nå kommer han fra svenske Malmö HK til Haslum HK, onsdag skrev han under en toårskontrakt med Bærums-klubben.

Hjalp med jobb 

Aziz, som er utdannet siviløkonom, røper at det var klubber i Sverige og Norge som var interessert. 33-åringen forteller at han har vært tydelig på at han ville kombinere idretten og jobb om han skulle fortsette med topphåndball. 

- Haslum var raske med å få det på plass, så da sa jeg til dem at da kjører vi, sier Aziz som har fått jobb som bedriftsrådgiver i Nordea Oslo. 

Haslum beholdt plassen i eliteserien etter kvalifiseringsspill og Aziz sier han vil hjelpe klubben med å nå toppen igjen. Tobarnspappaen sier han kunne tenke seg å bo i Bekkestua-området. 

- Det er full fart nå, vi ser etter barnehage og sted å bo. 

LES OGSÅ: Haslum vant med fem mål i avgjørende kvalifiseringsserie

Skal jobbe heltid

Binai Aziz har altså tidligere spilt blant annet for Bodø og bodd fem år i Norge. 

- Jeg tok utdanning og fikk mitt første barn mens jeg bodde i Norge, har mang efine kontakter og fine vennskap her. Nå var det viktig å få på plass jobb, jeg kunne ikke ønsket meg en bedre helhetsløsning, sier Aziz som skal jobbe heltidsstilling ved siden av håndballen.  

- Det blir travelt. Men finnes det vilje, så finnes det en vei.  

LES OGSÅ: Stortalentet Tobias Grøndahl (18) forlater Haslum

- Han skal vi ha!

Markedssjef i Haslum, Eirik Oskarsen, kjenner Aziz fra tiden i Bodø, og har hatt det meste av dialogen med ham. Han røper at tidligere stjernespiller og nåværende hjelpetrener i Haslum, Erlend Mamelund, har hjulpet til med å skaffe jobb til Aziz. 

- Erlend ropte: Han skal vi ha!, smiler Oskarsen og forteller at Haslum aldri hadde hatt råd til å hente Aziz om det ikke hadde vært for at han skal jobbe ved siden av håndballen. 

- Han ville krevd en årslønn hvis han bare skulle spilt håndball, da ville han blitt alt for dyr for oss. 

Oskarsen sier mange klubber har vært ute etter Aziz og at han kunne spilt for hvilken som helst toppklubb i Norge, Sverige eller Danmark.  

- Det var med ekstremt lettelse vi klarte å fikse jobb til ham til slutt. 

Med underskriften til Aziz er Haslums spillerstall for kommende sesong komplett. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.