Skip to main content

Haslum rotet bort seksmålsledelse

Haslums hjemmekamp mot Bækkelaget onsdag gikk for tomme tribuner og stengte dører. Publikum gikk dermed glipp av at Haslum ledet komfortabelt, men måtte nøye seg med uavgjort.

Foto: Karl Braanaas

Syv og et halvt minutt før slutt ledet Haslum med seks mål mot Bækkelaget. Så glapp det.

HASLUM – BÆKKELAGET 29–29

– Det var absolutt komfortabelt, men så senker vi oss litt, og gjør veldig mange dumme feil mot slutten, og slipper dem helt unødvendig inn i kampen igjen. Det er utilgivelig det vi gjør de siste fem minuttene, det skal ikke skje sier en skuffet Haslum-trener Sten Stockfleth etter kampen.

For tomme tribuner så nemlig treneren Haslum spille fantastisk både offensivt og defensivt de første ti minuttene av andre omgang – der stillingen gikk fra 15–15 til 21–15.

Men han måtte også se seksmålsledelsen glippe. Fra 52.21 og ut scoret nemlig Bækkelaget nok til å sørge for at kampen endte 29–29.

– Fra egen side må jeg også si at det var et for dårlig fokus på benken. Jeg burde oppfattet faremomentene og gjort noen grep, så jeg er skuffet over egen prestasjon også, sier Stockfleth.

Tomme tribuner

Kampen ble som nevnt spilt for tomme tribuner. Stockfleth vil ikke skylde eventuell manglende energi på mangelen på trykk fra tribunene.

– Det kan absolutt være at det er en ytre faktor, men det er en ytre faktor man må takle. Det er ikke tilskuere, og sånn er det. Vi ønsker å gjennomføre matchen på en profesjonell måte. Det er ingen unnskyldning, sier han.

Thomas Kristensen, som scoret sitt 800. mål for Haslum i løpet av kampen, sier han synes laget klarte å holde tenningen oppe kampen gjennom.

– Men det er alltid bedre med publikum. Det er klart, sier Kristensen, som sier påpeker at det ble litt for mange dårlige pasninger og avslutninger mot slutten av kampen.

Jostein Epland scoret ni ganger for Haslum mot Bækkelaget. Det holdt likevel ikke helt inn.

Foto: KARL BRAANAAS

Onsdag kom meldingen fra Norges Håndballforbund om at all regional kampaktivitet avlyses fra 12. mars. Eliteserien, som har en serierunde igjen, er blant unntakene. Her vil det være en fortløpende vurdering.

– Det finnes viktigere ting enn håndball. Vi får forholde oss til hva forbundet sier, sier Kristensen. 

– Jeg vil vel tro at siste serierunde blir gjennomført, så er stor sannsynlighet for at det ikke blir sluttspill. Vi får bare forholde oss til at vi sikkert får en beskjed, sier Stockfleth.

Jevn åpning

Jostein Epland åpnet scoringsballet for Haslum onsdag, men i en jevn åpning tok ikke de rødkledde ledelsen igjen før Sander Øverjordet snappet et utkast fra Bækkelagets keeper, og sikkert satte inn 5–4 etter ni og et halvt minutt.

Et drøyt halvminutt senere gjorde Viktor Glatthard en formidabel defensiv jobb, før han fikk ballen opp til Stian Andre Brevik, som scoret. Haslum var foran 6–4.

Og frem til pause stakk Haslum fra hver gang Bækkelaget reduserte etter dette. Et kvarter inn i kampen fikk vi Haslums største ledelse til nå, da Trond Tjemsland utnyttet at Bækkelaget tok ut keeper, og var treffsikker fra eget felt, da han satte inn 10–7.

Bækkelaget spiste seg imidlertid noe innpå Haslum, og reduserte til 12–11 da fem minutter gjensto av omgangen. Men, Haslum holdt unna, og ledet 15–14 da vi var halvveis.

Haslum-show

Bækkelaget utlignet umiddelbart etter pause, og da Øverjordets avslutning ble stoppet fikk Oslo-laget muligheten til å snu kampen.

Det skjedde imidlertid ikke – Bækkelaget brente sin sjanse, og Epland kunne sende Haslum foran igjen. Og nå stengte Trond Tjemsland – som mot Kolstad – buret bakerst med tre gode redninger, mens en Felix Lunde-, en Vegard Tennfjord- og fire Epland-scoringer sendte Haslum foran med seks, til 21–15 når en tredel av andre omgang var spilt.

Lunde, Glatthard, Thomas Kristensen – som for øvrig scoret sitt 800. Haslum-mål tidligere i kampen – Aleksander Selmar Pedersen og Dominic Grimstad sørget for at seksmålsledelsen holdt seg de neste 12 minuttene. 

Hentet

Men Bækkelaget ga seg altså ikke. Fire minutter og 41 sekunder før slutt reduserte Oslo-gjengen til 24–29 – og med tre nye mål på tre og et halvt minutt, uten at Haslum scoret i mellomtiden, fikk vi plutselig spenning. 

Med ett minutt igjen sto det 29-27, og 26 sekunder før slutt 29–28.

Og fire sekunder før dommeren blåste av, banket Bækkelaget inn utligningsmålet. 

Dermed ble ikke seriespillets siste hjemmekamp den festen Haslum ønsket.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.