Skip to main content

Haslum med storseier, banket en av favorittene

Haslum-spiller Binai Aziz (nummer 33) og Haslum overrasket nok mange i serieåpningen i eliteserien håndball da de slo ØIF Arendal. 

Foto: Haslum Media

Haslum klinket til i serieåpningen og sørget for en sjokkåpning på eliteserien.

ØIF Arendal – Haslum 29–34

Av mange var de tippet som en middelhavsfarer denne sesongen. Men Haslum kan bli et av de store overraskelseslagene, skal man legge serieåpningen i håndball i Arendal til grunn.

Bæringene så seg nemlig aldri tilbake, og banket ØIF Arendal med hele fem mål, og reiste hjem til Bærum med to overraskende poeng i treningsbagen.

– Dette var en enorm lettelse! Vi hadde selvfølgelig lyst til å gjøre det bra etter den svake sesongen i fjor. Når vi får en slik start på sesongen, så tenkte jeg «Yes», forteller en meget glad og lettet Haslum-trener Sten Stockfleth til Budstikka etter kampen.

I fjor måtte laget gjennom en tøff kvalifisering for å berge plassen i eliteserien.

Det har laget tenkt til unngå i år. På forhånd var de tippet på en åttendeplass av de andre trenerne i eliteserien. Klubben selv mente en sjetteplass.

– Det er litt tidlig å begynne å revurdere ambisjonene allerede nå. Men det er selvfølgelig veldig bra at vi gjør det så bra i åpningen. Nå håper jeg folk forstår det og kommer til hjemmekampen i Nadderud Arena neste helg, sier Stockfleth.

Fra start til slutt

Gjestene fra Bærum hadde kontroll på ØIF Arendal nærmest fra start til mål foran 1506 fanatiske arendalitter i Sør Amfi i Arendal.

– Vi hadde en veldig god første omgang, og ledet med ti mål på det meste. Vi hadde noen feilskjær i den andre omgangen, men jeg følte at vi hadde god kontroll på kampen nesten hele veien, sier Haslum-sjefen.

Han legger ikke skjul på at det var litt ekstra deilig vinne foran så mange bortetilskuere.

– Det var bra stemning, og pipekonsert og diverse mot oss. Da er det ekstra deilig å vinne, sier han.

Binai herjet

Kampens store spiller var Haslums nye svenske, Binai Aziz. 33-åringen herjet mot frustrerte sørlendinger, og banket inn åtte mål. Fem spillemål og tre syvmetere.

Fredag sa han til Budstikka at han trodde laget kunne overraske Håndball-Norge, og at ambisjonene om en sjetteplass var defensivt. 

– Vi bør ha muligheter til å kjempe i toppen. Men jeg får vel kjeft for å si det, smilte Aziz.

Kanskje har svensken rett. Trener Sten Stockfleth liker i hvert fall spillere som tør å stikke nesen frem.

– Binai var strålende i denne kampen. Sammen med alle de andre. Og jeg liker spillere som tør å ha den selvtilliten og våger å si slikt. Jeg er kanskje litt mer beskjeden, smiler Sten Stockfleth.

Bredere stall

Haslum-treneren er selvfølgelig opptatt av at mannskapet ikke skal ta av etter storseieren mot en av seriefavorittene. Men han mener at fjorårets fiaskosesong skal glemmes fort.

– Vi har en bredere stall i år, med mer konkurranse på alle plasser. Vi skal fortsette å utvikle oss og bli enda bedre utover i sesongen. Jeg håper at folk i Bærum får opp øynene for dette laget, og kommer og støtter oss, sier Stockfleth.

 I tillegg til Aziz og hans åtte mål, sørget Felix Abrahamsen Lunde for syv pinner i kamprapporten. Veteran og kaptein Anders Røe nettet seks ganger.

Bakerst stengte keeperveteran Trond Tjemsland igjen målet.

– Trond (Tjemsland) gjorde en kjempekamp, sier Haslum-treneren.

De neste 21 kampene kan bli interessante.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.