– Stemningen i troppen er helt strålende. Den kunne faktisk ikke vært bedre, sier Thomas Kristensen på telefonen fra Polen.

Håndballspilleren fra Bærum og resten av det norske EM-laget opplever en fantastisk opptur om dagen. Onsdag spilte laget seg til en plass i EM-semifinalen etter at Frankrike ble slått i Krakow. Et fransk lag som er regjerende mestere i «alt». I kveld er Tyskland motstander i Polens nest største by. Belønningen for de norske gutta kan være en plass i EM- finalen søndag.

LES OGSÅ: Kan tjene på EM-helt

God benk

For den tidligere Haslum-spilleren Thomas Kristensen har mesterskapet vært litt spesielt.

25-åringen er den eneste i troppen som ikke har fått spilletid i mesterskapet. Ikke ett sekund har han vært på banen. I de seks kampene Norge har spilt, har det vært benken som har vært tilholdssted.

– Benken har vært jævlig god i dette mesterskapet, flirer Thomas Kristensen.

LES OGSÅ: Norge slo EM-vertsnasjonen Polen

Han har ingen planer om å la mangelen på spilletid ødelegge EM-opplevelsen.

– Jeg opplever det som helt OK å sitte på benken. Jeg vil selvfølgelig spille, men nå spiller (Kristian) Bjørnsen helt i verdenseliten og har vært ekstremt god. Da forventer man ikke at han skal bli tatt av banen, sier den høyre kantspilleren.

Bidrar likevel

Men selv om han så langt ikke har fått muligheten til å bidra på banen, gjør han sitt for å fyre opp gutta fra benken.

De som følger TV-bildene fra Polen (og det er mange! Nærmere 1 million seere fulgte kampen mot Frankrike onsdag) kan se at de spillerne som sitter på benken bak landslagssjef Christian Berge, jubler minst like mye som de som er ute på parketten.

LES OGSÅ: – Det kjennes fryktelig surt nå

– Alle har sin rolle å spille på et lag. Jeg føler meg selvfølgelig som en av gutta. Er man ikke på banen, så er man på benken. Vi trener sammen og får til store ting sammen. Vi som sitter på benken forsøker å dytte så mye positiv energi inn i troppen som mulig, sier Kristensen, som før denne sesongen ble klar for den tyske klubben Frisch Auf Göppingen.

– Har du snakket med landslagssjef Christian Berge om å få spilletid?

– Nei, det har jeg ikke. Hvis tiden kommer og Bjørnsen skal byttes, så kommer den. Jeg skal ikke legge meg bort i uttaket.

– Dette er uansett det kuleste jeg har vært med på. Hvis jeg kommer inn på banen, så skal jeg klare å prestere optimalt.

Tror på finale

Han har tro på at Norge kan klare en finaleplass.

– Vi har absolutt en mulighet mot Tyskland. Vi har også et ungt lag, som kan være med i mange år fremover. Vi kan være med å kjempe om medaljer i mange mesterskap fremover, sier han.

For eksempel i OL i Rio de Janeiro til sommeren.

LES OGSÅ: Norge med håndballbragd: - Et positivt sjokk!

– Vi er i hvert fall kommet til OL-kvalifiseringen. Vinner vi EM, er vi direkte kvalifisert og tar vi EM-medalje (topp-tre) er vi direkte kvalifisert til VM. Jeg er klar for flere mesterskap, smiler Bærums-gutten Thomas Kristensen som har følgende oppskrift på hvordan Norge skal ta seg til EM-finalen:

– Vi må nullstille oss og ikke tro at vi har vunnet på forhånd. Og så må vi kjempe som f ...