Skip to main content

Haslum herjet med Drammen - FyllingenBergen venter i semifinalen

Sander Andreassen Øverjordet gjorde en fantastisk kamp for Haslum mot Drammen. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum viste seg fra sin beste side da Drammen ble solid slått i NM-kvartfinalen torsdag. Nå venter FyllingenBergen i semifinalen.

DRAMMEN - HASLUM 27-32

For en Haslum-fest vi var vitne til i Drammenshallen torsdag kveld! I NM-kvartfinalen - mot et Drammen-lag som ikke har tapt en kamp i seriespillet, viste Haslum seg fra sin beste side.

Forsvarsspillet satt godt, kontrings- og angrepsspillet var ypperlig - og bakerst sto Trond Tjemsland som en vegg. Keeperen stoppet straffekast, langskudd, nærskudd – og alt midt i mellom.

Til slutt kunne drøyt 300 tilreisende Haslum-fans synge «Seieren er vår!».

– Verden snur fort, for å si det sånn. Det var en fantastisk deilig følelse å slå tilbake med en gang, og få bevist med en gang at vi er så gode som vi håper at vi skal være, smiler Haslum-trener Sten Stockfleth - med referanse til skuffelsen etter tapet mot Fold St. Hallvard lørdag, og gleden etter kveldens storkamp.

– Vi spiller en tilnærmet perfekt førsteomgang, og klarer å holde roen i andre omgang, som gjør at vi har en komfortabel ledelse hele veien.

Og treneren får støtte fra Sander Andreassen Øverjordet, som ble Haslums toppscorer med ni mål.

– Det var veldig deilig å få en revansje etter tapet mot Fold, og det hjalp ekstremt mye med masse folk på tribunen i dag, både på tenningen og humør, sier Øverjordet.

– Vi får en liten periode både i første og andre hvor vi blir kneppet litt innpå. Så klarer vi å mobilisere og få frem tilbake den ledelsen vi hadde fra starten. Dette var egentlig veldig bra.

Møter FyllingenBergen

Rett etter kampslutt var det trekning av NM-semifinalene. Der ble det klart at Haslum skal til Bergen for kamp mot FyllingenBergen.

Fantastisk førsteomgang

Etter at Øverjordet scoret kampens første mål, fulgte lagene hverandre til det sto 3-3 på resultattavlen. Men herfra skulle Haslum virkelig starte sin strålende første omgang. Keeper Trond Tjemsland vartet opp med en kjemperedning, før Anders Røe sendte Haslum foran 4-3, Vegard Tennfjord og Mads Falck Rekstad fulgte opp og ga Haslum en tremålsledelse.

Selv om Drammen reduserte en gang, gjorde nye mål fra Røe og Rekstad sitt til at Haslum var fire mål foran når en drøy tredel av første omgang var ferdigspilt – og Tennfjord-, Rekstad, og Øverjordet-scoringer sørget for at Haslum var foran med seks rett over halvveis ut i omgangen.

Drammen-trener Kristian Kjelling svarte med å ta sin, og omgangens, andre time out. Drammen knep innpå umiddelbart etter dette, men Haslum slo tilbake, og ledet med syv mål til omgangens siste sekund – da Drammen reduserte.

Halvveis var stillingen 18-12 til Haslum.

Fire til syv måls ledelse

Andre omgang begynte også formidabelt for Haslum, som brøt et Drammen-angrep før Tennfjord økte til 12-19.

Som i åpningen av første omgang, fulgte lagene hverandre til å begynne med etter hvilen. 12-19 ble til 13-19, 14-20, 15-21 og 16-22.

Drammen reduserte til 20-24, og det så ut som at vi skulle få en avslutning som krevde  neglebiting likevel - men Haslum lot seg ikke stresse. I stedet økte bæringene igjen, og ni minutter før slutt sto det 22-29.

Nikolai Tveter Strickland og Felix Lunde sørge for at Haslum holdt syvmålsledelsen inn i kampens siste fem minutter.

Drammen tok innpå med to - men det gjorde ingenting.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.